A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A hétvégén Nagyszokolyban a hagyományos traktorverseny mellett idén is számtalan családbarát program várta a látogatókat. A gyorsaság és ügyesség mellett a közösség és a vidámság állt a középpontban.
Vágólapra másolva!

A hétvégén Nagyszokoly 15. alkalommal telt meg fesztiválozókkal. Augusztus első hétvégéjén a Civilek Nagyszokolyért Egyesület megtartotta a 2024-es Nagyszokolyi Traktorversenyt. A rendezvény nem csupán a gépek és a versenyek miatt vált központi eseménnyé, hanem a kísérő családbarát programoknak köszönhetően is, amelyek garantálták a látogatók jókedvét és kikapcsolódását.

A verseny napja reggel egy izgalmas traktoros felvonulással kezdődött, ahol a résztvevők bemutathatták jól felszerelt és díszített gépeiket. A szlalom és gyorsulás versenyszámok izgalmas pillanatokat hoztak, a traktorok zárt pályás, gyepes területen mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket. Az elődöntőkbe a leggyorsabb időket elérő versenyzők jutottak, akik aztán páros mérkőzésekben döntötték el, ki kerül tovább a következő fordulóba.

Fotó: Balogh Éva

A traktorverseny mellett számos családbarát program adott szórakozási lehetőséget, ez a nap nem csak a versenyzőkről szólt. A gyermekeket pedálos traktorverseny, játszótér és óriás homokozó várta, míg a felnőttek részt vehettek a helyi ízeket felvonultató főzőversenyen. A napot egy látványos tűzijáték zárta. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosított mindenki számára, hogy közelebb kerüljenek a mezőgazdasági gépek világához, és megismerjék a traktorversenyek izgalmát. A „Civilek Nagyszokolyért Egyesület” által szervezett esemény nem csupán a versenyzőknek nyújtott emlékezetes élményeket, hanem a látogatóknak is lehetőséget adott arra, hogy részesei legyenek egy igazán különleges közösségi eseménynek.

Az év fénypontjaként számon tartott rendezvény így hagyományteremtő erővel bír, és várhatóan a következő években is a település egyik legnépszerűbb eseménye marad.
A Nagyszokolyi Traktorverseny több mint egy verseny; ez a hétvége egy közösségi ünnep volt, ami remekül ötvözte a múltat és a jelent, ünnepelve a mezőgazdaság, a közösség és a vidéki élet szépségeit.

Balogh Éva / teol.hu
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!