A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Magyarországon is elérhető a Ford előfizetéses BlueCruise önvezető rendszere

Fotó: Ford
Vágólapra másolva!
Az autópályákon képes átvenni az autó irányítását a BlueCruise, amelynek szolgáltatási területét 15 európai országra terjesztették ki.
Vágólapra másolva!
Fotó: Ford

A 6 fokozatú skálán 2-es szintű önvezetésre képes a Ford BlueCruise rendszere, tehát képes kormányozni, sebességet szabályozni és fékezni az autó saját magától, a sofőr elengedheti ugyan a kormánykereket, de a figyelme nem lankadhat (amit ellenőriz is az autó), hiszen bármikor képesnek kell lennie visszavenni az irányítást. Észak-Amerikában már évek óta kínálja a Ford ezt az előfizetés mellett igénybe vehető rendszert – van egy 90 napos ingyenes próbaidő –, amelyet most 15 európai ország mintegy 133 000 km-t lefedő gyorsforgalmi úthálózatára terjesztettek ki. Magyarországon lényegében az autópályákon lehet igénybe venni a BlueCruise szolgáltatást, a Budapest körüli M0-s és a többi autóút kimaradt a szórásból.

Fotó: Ford

Európában egyelőre a Ford Mustang Mach E rendelkezik a BlueCruise rendszer használatához szükséges hardverrel, a korábban gyártott autók tulajdonosai bizonyos esetekben szoftverfrissítéssel tehetik alkalmassá autójukat a 2-es szintű önvezető rendszer futtatására. A 2021-22-es példányoknál a Tech Pack vagy Tech Pack+ megléte a szoftverfrissítés feltétele, a 2023-as példányoknál automatikus online frissítéssel történik a szoftverfrissítés, a 2024-es példányoknál már gyárilag ott a fedélzeten a szükséges program. Világszerte 420 000 darab BlueCruise-képes Ford és Lincoln üzemel, amelyekkel a használóik 3,1 millió óra alatt több mint 342 millió km-t tettek meg önvezető módban.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!