A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Meglepő, milyen használt autót vesznek meg szinte vakon a magyarok

autókereskedés, használtautó, használt autó, autópiac, autókereskedéshasználtautó
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Sokan nem informálják le vásárlás előtt a kocsikat, nagy sláger az Opel Astra, ám akad egy furcsa jelenség is.
Vágólapra másolva!

Nem csökkent a magyar vásárlók német autók iránti lojalitása, derült ki a carVertical által készített tanulmányból, amely a 2024 első felében leggyakrabban ellenőrzött autókat vizsgálta. Az Opel, a Volkswagen és a Ford típusai idén is a legnépszerűbb használtautó-modellek között szerepeltek, a prémiummárkák közül pedig a BMW és az Audi előélete iránt volt nagy az érdeklődés – legalábbis a litván szolgáltató platformján, hiszen ezekbe az adatokba nem számítanak bele például a Jármű Szolgáltatási Platformon (JSZP-n) indított lekérdezések. Ami a toplistán kívüli modelleket illeti, legfeltűnőben (+67%) a Kia Ceed élőélet-kutatása nőtt idén.

használt autó lekérdezés
Fotó: carVertical

Továbbra is az Opel Astrára vették igénybe legtöbben a szolgáltatást, és mint kiderült, a lekérdezett példányok 6,1 százalékának tekerték vissza a kilométeróráját. 

Ez az arány a sokszor külföldről használtan behozott VW Passatoknál elérte a 8,6 százalékot.

Érdemes összevetni a 10 leggyakrabban ellenőrzött modell listáját a korábbi cikkünkben bemutatott, a Használtauto.hu oldal (telefonos vételi megkeresések alapján készített) diagramjával, amely a magyarok idei 10 leggyakrabban vásárolt használt autóját szemlélteti. Ott is az Astra vezet, és számos modellnél van átfedés, egyet kivéve: a második helyezett Suzuki Swiftet. Ez a kisautó nem került be a carVertical gyakori lekérdezései közé – alighanem a legtöbben leinformálás nélkül vásárolják.

használt autók átlagára
Fotó: Használtautó.hu


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!