Ezeket a használt autókat keresik most leginkább a magyarok, az áruk is jócskán csökkent

Vágólapra másolva!
Egy év alatt csaknem megduplázódott a használt hibrid autókkal kapcsolatos érdeklődések száma a hazai piacon.
Vágólapra másolva!

2023 és 2024 szeptembere között csaknem megduplázódott, 68 ezerről 130 ezerre ugrott a hibrid autókkal kapcsolatos telefonos érdeklődések száma a Használtautó.hu adatai szerint. Idén április és június között megközelítette az elektromos autókkal kapcsolatos számokat is.

Egy év leforgása alatt 9800-ról 15 600 darabra nőtt a portálon elérhető hibrid kínálat volumene, és éves viszonylatban 10,4 millióról 9,6 millió forintra mérséklődött az ilyen meghajtású használt autók átlagára. Fontos azt is megjegyezni, hogy a teljes állományban az önálló villanymotoros haladásra nem képes, úgynevezett lágy hibridek is megtalálhatók, amik nem rendelkeznek a valódi hibrid meghajtás előnyeivel.

Fotó: Használtautó.hu

Egyre több hibrid jelenik meg a használtautó-piacon, mivel a gyártók az újautó-piacon is ilyen modellekkel tudják csökkenteni flottájuk szén-dioxid-kibocsátását. Az érdeklődések növekvő számán pedig az is látszik, hogy a vásárlók szívesen cserélnék le autójukat gazdaságosabb hibrid modellekre.

A folyamatosan csökkenő átlagárakból arra lehet következtetni, hogy a jövőben még a mainál is erősebb piaci pozícióba kerülhetnek a hibridek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!