Már az Opel Movano is elérhető tüzelőanyagcellás hajtással

Fotó: Opel
Vágólapra másolva!
Elektromos üzem, 500 km-es hatótávolság és 5 perces tankolás – ezt ígéri a Movano Hydrogen. Ott forgalmazzák, ahol van hidrogén töltőállomás.
Vágólapra másolva!
Fotó: Opel

Már 2021 óta kínálja a tüzelőanyagcellás-elektromos hajtású Vivaro haszonjárművet az Opel, ehhez csatlakozik most a tüzelőanyagcellás-elektromos Movano. Ennek a hatótávolsága eléri az 500 km-t, és mindössze 5 perc alatt lehet megtankolni, így azoknak ideális választás, akik sokat mennek, és igénylik a helyi károsanyag-kibocsátás nélküli üzemet. No és van a környékükön egy publikus hidrogén-töltőállomás.

Fotó: Opel

Egy kicsit eltér a hajtás a Movano Electric-től, a Movano Hydrogen első kerekeit egy 150 LE/410 Nm-es villanymotor hajtja, a puffer-akkumulátor 11 kWh kapacitású. A 700 baros hidrogéntartályokat, a 45 kW teljesítményű tüzelőanyagcellát úgy építik be, hogy nem csökken a raktér mérete, ami 13-17 köbméter lehet, a legnagyobb hasznos teherbírás 1370 kg. A Hannoveri IAA haszonjármű-kiállításon egy Rocks Kargo-val a rakterében állították ki a tüzelőanyagcellás Opel Movano Hydrogen-t.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!