Nagyon rossz hírt jelentett be a Stellantis, zuhannak az autógyártó részvényei

Vágólapra másolva!
A Stellantis francia-olasz autógyártó rontotta több pénzügyi mutatójára vonatkozó előrejelzését a globális autóipar helyzetének romlása és a kínai verseny fokozódása miatt.
Vágólapra másolva!

A cég hétfőn azt közölte, hogy az ipari szabad cash flow-ja idén mínusz 5-10 milliárd euró lesz, míg eddig "pozitív” mutatóval számolt. A korrigált működési eredményrátára vonatkozó előrejelzését 5,5 és 7 százalék közé rontotta a Stellantis a korábbi, 10 százalék fölötti várakozásához képest.

A cég azzal számol továbbá, hogy az észak-amerikai eladásai várhatóan 200 ezer járművel csökkennek az év második felében az előző év azonos időszakához képest. A korábbi előrejelzés kisebb, 100 ezres csökkenésről szólt. A Stellantis részvényei 13 százalék mínuszban álltak a milánói tőzsdén 10.30 óra körül. Az év eleje óta a Stellantis piaci tőkeértéke 40,4 százalékkal zuhant.

A Stellantis portfóliójába tartozik az Abarth, az Alfa Romeo, a Chrysler, a Citroën, a Dodge, a DS Automobiles, a Fiat, a Jeep, a Lancia, a Maserati, az Opel, a Peugeot, a Ram és a Vauxhall.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!