Petter és Oliver Solberg Skoda 200 RS-sel csapatták

Fotó: Skoda / SMB
Vágólapra másolva!
A Rali-világbajnok Petter Solberg és fia, az aktuális WRC2 értékelést Škoda Fabiával vezető Oliver Solberg kipróbálták az 50 éves Škoda 200 RS-t.
Vágólapra másolva!
Fotó: SMB / Petter Solberg és fia, Oliver tesztelték a legendás 200 RS-t

A 2003-as Rali-világbajnok győztese, Petter Solberg és a Škoda 200 RS közös vonása, hogy mindkettő 1974-ben látta meg a napvilágot, és mindketten még mindig kirobbanó formában vannak. A cseh gyár most meghívta a világbajnokot, hogy próbálja ki az 1974-ben készített raliautót, amely a máig élő sportos RS modellsorozat úttörője volt. A finn sportember pedig fiát, az aktuális WRC2-értékelést Škoda Fabia RS Rally2 autóval vezető Oliver Solberget is elvitte az eseményre.

Fotó: Skoda

A szabályváltozások miatt – megkövetelték, hogy szériaautón alapuljon a versenyautó – csak 2 darab Škoda 200 RS épült, amelynél üvegszálas karosszériaelemekkel csökkentették 800 kg-ra a saját tömeget, a farba pedig 2,0 literes, 170 lóerős motort szereltek. Váltóáttételezéstől függően a 240 km/órát is elérte a végsebesség.
„Rendkívüli érzés lehetett ezt az autót versenyen vezetni. A motor nyomatéka nagyon megkönnyíti az autó irányítását drifteléskor” – nyilatkozta Petter Solberg néhány forró kör után. „A hátsó tengelyen lévő motor kiváló tapadást ad. Az autó jól kiegyensúlyozott, ezért könnyen vezethető.”
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!