Elkészült a kétmilliomodik autó a Mercedes kecskeméti gyárában

Vágólapra másolva!
Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik autó. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB volt.
Vágólapra másolva!

2024 októberében gördült le a gyártósorról a kecskeméti Mercedes-gyár kétmilliomodik autója, egy tisztán elektromos hajtású EQB. Az üzemben jelenleg a Mercedes-Benz A-osztály, a CLA Coupé és Shooting Brake, valamint a Mercedes-Benz EQB-k készülnek. Tavaly több mint 174 ezer autó gördült le a kecskeméti gyártósorokról.

Fotó: Mercedes-Benz

Kecskeméten 2012-ben indult el a Mercedes-Benz kompakt modelljeinek gyártása, közös termelési hálózatban a dél-németországi Rastattban található gyárral. A gyártás a B-osztály modelljeivel kezdődött, egy évvel később következett a négyajtós CLA Coupé – az első olyan Mercedes-Benz modell, amelyet kizárólag Kecskeméten készítenek és innen szállítanak a világ minden tájára.

2021-ben a tisztán elektromos hajtású EQB-vel megkezdődött az első magyarországi sorozatgyártású elektromos jármű gyártása. A kecskeméti telephelyen ugyanazon a gyártósoron készülnek az elektromos meghajtású és a belső égésű motorral szerelt autók is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!