Lényegében változás nélkül kerül sorozatgyártásba az elektromos Twingo

Fotó: Renault
Vágólapra másolva!
A tavalyi tanulmányhoz képest minimálisak a változások a 2026-ban sorozatgyártásba kerülő Renault Twingo E-Tech electric esetén. Az indulóár 20 000 euró alatt marad.
Vágólapra másolva!
Fotó: Renault

Tavaly ismerhettük meg a Renault olcsó villanyautójának az előzetesét, a Párizsi Autószalonon pedig már a Twingo E-tech electric sorozatgyártású változatát állítják majd ki – bizony nagyítóval kell keresni az eltéréseket, mert nem sokat vettek vissza a retró megjelenésből. Maradtak a látványos LED-es lámpák, a kerek kilincs is megtartja a „fénygyűrűt”, az utasteret 5 ajtón keresztül lehet megközelíteni, és üvegtető beépítésével maximalizálják a fejteret.

Fotó: Renault

Azért lesz még miről írni a Renault Twingo E-Tech electric-kel kapcsolatban 2026-ig is, hiszen hátravan még a beltér illetve a technika ismertetése. A Renault csoporton belül az Ampere részleg végzi a fejlesztést, és egyelőre annyit tudunk, hogy 20 000 euró alatti indulóáron akarják kínálni a miniautót, tehát az sokkal olcsóbb lesz, mint az aktuálisan 29 490 eurós indulóáron kínált Renault 5 E-Tech electric – ez várhatóan az akkumulátor-kapacitásban is érzékelhető lesz.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!