10 pizzára büntették a biztonsági őrt

Vágólapra másolva!
Egy olasz éjszakai szórakozóhely kidobóemberét szokatlan bírság megfizetésére kötelezte a helyi bíróság: 10 pizzára kell meghívnia az általa bántalmazott fizetővendéget. A bírósági döntés a pizza fajtájáról, illetve a feltétekről nem rendelkezett.
Vágólapra másolva!

A rendhagyó ítéletet több mint két év pereskedés előzte meg. A kidobó még 2001 szeptemberében inzultált egy párt, akik záróra után is szerették volna folytatni a bulizást. A biztonsági őr indokolatlanul erőszakosan lépett fel, tettleg is bántalmazta a sértetteket, akiket ezt követően könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A történetben eddig semmi meglepő nincsen, ilyen esetek sajnos hazánkban is előfordulnak szinte minden hétvégen.

A feljelentést követő bírósági ítélet azonban már annál szokatlanabb: a sértettek nem csupán 10 pizzát fogyaszthatnak el az erőszakos biztonsági őr számlájára, hanem egy hónapig ingyen is látogathatják a casalmaggiorei szórakozóhelyet. A sértett pár teljes mértékben elégedett a bírói döntéssel, elmondásuk szerint már alig várják, hogy elfogyaszthassák a fejedelmi lakomát. Arról azonban nem nyilatkoztak, hogy az elmarasztalt biztonsági őrt is meghívják-e majd a békevacsorára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!