Rock-nagypapák visszatérőben

Vágólapra másolva!
Talán még emlékeztek Billy Mackre, a tavaly bemutatott Igazából szerelem című film kiöregedett rock sztárjára. A filmben a lecsúszott, egykor jobb napokat is látott énekes azzal robban be a karácsonyt megelőző ünnepi hisztériába, hogy feldolgozza korábbi slágerét, és a Christmas Is All Around című számmal újból a toplisták élére tör. A hírnév azonban nemcsak a filmvásznon éri utol az énekest, az átköltést még a hazai zenecsatornák is nagy sikerrel játszották, egyszóval a film betétdalából valóban igazi sláger született.
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Bizony, a The Alarm felett jócskán eljárt már az idő

Nem kizárt, hogy az Igazából szerelem ihlette meg a walesi illetőségű The Alarm együttes visszatértét, történetük legalábbis kísértetiesen emlékeztet a filmben látottakra. A post-punk zenét játszó banda még a nyolcvanas években ért el mérsékelt sikereket, a slágerlistákon legmesszebbre az 1983-ban kiadott 68 Guns című számukkal jutottak. Azóta a banda tagjai meglehetősen megöregedtek, mindannyian már a negyvenes éveiket tapossák, és valljuk be, a post-punk is kiment már a divatból.

Az együttes vezetője, Mike Peters gondolt hát egy nagyot, és egy ügyes húzással megszervezte a The Alarm visszatérését. A banda legújabb száma, a 45RPM bevallottan a hetvenes évek punk-zenéjét idézi, mit idézi, a számot meghallgatva az az érzésünk támad, mintha harminc évet utaztunk volna vissza az időben. Retro-őrület ide vagy oda, ez még kevés lett volna a sikerhez, ezért a dal videoklipjében a The Alarm helyett a The Wayriders nevű tini formáció tátog, mintha ők írták volna a számot. Az ő szájukból egyből frissnek, a hetvenes évek ügyes megidézésének hat a 45RPM, míg a The Alarm előadásában minden bizonnyal megújulni nem tudó rock-nagypapák elkeseredett vergődésének tűnt volna ugyanaz a szám. Becsületükre legyen mondva, a The Alarm tagjai nyíltak vállalják a szerepcserét, Peters elmondása szerint csupán annyit kívántak bizonyítani, hogy mekkora szerepe van a látványnak, a tálalásnak egy szám megítélésében. Valószínűleg azért az eddig eladott 4000 lemez és a brit toplistákon elért 28. hely sincs ellenükre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!