stroke 2014. 02. 18.
A C-vitamin csökkentheti a szélütés esélyét
A C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti az agyvérzéses stroke esélyét, a vitamin hiánya viszont kockázati tényezőt jelenthet.
![](https://cdn.origo.hu/2014/02/TFg4Xz1kppAlXRJlnvD8zL1hSU2Gj1BlZt3Mlr_EZj8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RmMzY3NGJjN2MzZjRmOWQ5OGViODkwNzc5NjE4ZThm.webp)
A C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti az agyvérzéses stroke esélyét, a vitamin hiánya viszont kockázati tényezőt jelenthet.