kecske 2014. 08. 16.
A magyar birkának csak a genetikája kell
Az őshonos juh- és kecskefajták tenyésztése gazdaságilag nem éri meg, viszont a genetikai állomány miatt érdemes vigyázni rájuk.
Az őshonos juh- és kecskefajták tenyésztése gazdaságilag nem éri meg, viszont a genetikai állomány miatt érdemes vigyázni rájuk.
A karcagi egy módja a birkapörköltnek, de isteni is, hungarikum is, ezért nyugodtan vehetjük etalonnak. Birkafej, vadpörkölés és szabad tűz, mi kell még?
Honnan tudjuk, ha bárány helyett birkát akar ránk sózni a hentes? És mit kezdjünk a birkahússal?
Indul az egyetemi juhászképzés, de a magyar nem eszi a birkát. Megmutatjuk, mennyire nem.
A kunsági birka nem szingliknek való eledel, és nem is a meghitt családi bográcsozások kulináris rítusa.