kecske 2014. 08. 16.
A magyar birkának csak a genetikája kell
Az őshonos juh- és kecskefajták tenyésztése gazdaságilag nem éri meg, viszont a genetikai állomány miatt érdemes vigyázni rájuk.
![](https://cdn.origo.hu/2014/08/Fwuq8A0rtyrv4H5sNat_csnx5mFwYegBuiEc8SBD4lQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y4MjUxYTMwYTliMTQ3Y2VhN2I3YjBkNGVkZmE1ZmRl.webp)
Az őshonos juh- és kecskefajták tenyésztése gazdaságilag nem éri meg, viszont a genetikai állomány miatt érdemes vigyázni rájuk.
A karcagi egy módja a birkapörköltnek, de isteni is, hungarikum is, ezért nyugodtan vehetjük etalonnak. Birkafej, vadpörkölés és szabad tűz, mi kell még?
Honnan tudjuk, ha bárány helyett birkát akar ránk sózni a hentes? És mit kezdjünk a birkahússal?
Indul az egyetemi juhászképzés, de a magyar nem eszi a birkát. Megmutatjuk, mennyire nem.
A kunsági birka nem szingliknek való eledel, és nem is a meghitt családi bográcsozások kulináris rítusa.