gyümölcs 2022. 01. 10.
A veszélyes baktériumokat lebontó élelmiszer-csomagolást fejlesztettek ki
A biológiailag lebomló csomagolóanyag a friss gyümölcs eltarthatóságát is meghosszabbítja.
![](https://cdn.origo.hu/2022/01/WwHEEDsh7RzXVNtgdHNqJ7t9yM-4z75vUG23J1H7i6A/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcyNzNmOGJjNzAxNzQ5OTQ4YmY3ZWNjYzcxMDM1ZDdj.webp)
A biológiailag lebomló csomagolóanyag a friss gyümölcs eltarthatóságát is meghosszabbítja.
Valamennyi műanyag még kell bele, de a gyártó már dolgozik a teljesen műanyagmentes megoldáson.
Régóta esedékes lépést tesz meg a diszkontlánc.
Az EU-ban várhatóan 2021-ben már tilos lesz az egyszer használatos műanyag termékek forgalmazása.