Egészséges fiúgyermeket szült egy hetvenéves nő

csecsemő
Vágólapra másolva!
Egészséges fiúgyermeknek adott életet egy hetven év körüli asszony Indiában – írja a Discovery News tudományos portál.
Vágólapra másolva!

A most világra jött kisfiú a körülbelül 70 éves (hivatalos születési anyakönyv híján nem lehet pontosan megmondani életkorát) Daljinder Kaur és 79 éves férjének első gyermeke. Már negyvenhat éve házasok, de mostanáig nem született gyermekük. Ez megnehezítette a pár életét, Indiában ugyanis a terméketlenséget gyakran isteni átoknak tekintik az emberek.

Végül egy észak-indiai meddőségi klinikához fordultak segítségért. Két éven át tartó IVF-kezelést (in vitro fertilizáció, azaz szervezeten kívüli megtermékenyítés) követően azonban végül összejött a baba, és Kaur egy két kilogramm súllyal született csecsemőnek adott életet.

Daljinder Kaur és férje Forrás: AFP/Narinder Nanu

„Isten meghallgatta az imáinkat. Az életemet immáron teljesnek érzem. A gyermek gondozásának oroszlánrésze rám marad, de tele vagyok energiával. A férjem is nagyon törődő, ott segít, ahol csak tud” – nyilatkozta az idős nő az AFP-nek, aki amiatt sem aggódik, hogy mi lesz a gyermek sorsa, ha ő esetleg időközben meghalna.

Eleinte vonakodtak az orvosok elvállalni az esetet

A meddőségi klinika vezetője, Anurag Bishnoi eleinte szkeptikus volt a kezelés sikerességét illetően, de a tesztek azt mutatták, hogy Kaur szervezete alkalmas lesz a baba kihordására. „Kezdetben vonakodtam elvállalni az esetet, amikor viszont az összes teszt eredménye megérkezett úgy döntöttem, belevághatunk a terápiába” – mondta az orvos a hírügynökségnek.

Bár Kaur esete figyelemre méltó, nem ez az első eset, hogy idős nő szült gyermeket Indiában. 2008-ban egy 72 éves asszony adott életet egy ikerpárnak Uttar Prades államban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!