A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Már az idei szezon kezdete előtt eldőlt Carlos Sainz sorsa a Ferrarinál: a spanyol pilótát 2025-től Lewis Hamilton váltja az olasz istállónál. A 29 éves sztár elmondta, mit érzett akkor, amikor megtudta, hogy a hétszeres világbajnok érkezése miatt jövőre távoznia kell a csapattól.

Carlos Sainz drámai hírt kapott az idei Forma-1-es szezon kezdete előtt, ugyanis február 1-jén kiderült, hogy 2025-ben távoznia kell a Ferraritól, mert a hétszeres Lewis Hamilton érkezik a helyére. Charles Leclerc tehát maradhat, a spanyolnak viszont mennie kell jövőre, de a 29 éves klasszis ennek ellenére 2024-ben nem teljesít rosszul, jelenleg az összetett negyedik helyén áll, mindössze 8 ponttal lemaradva monacói csapattársától. Több dobogós helye mellett egy futamgyőzelme is van már idén Sainznak, aki a vakbélműtétje miatt egy versenyt kihagyott. A spanyol sztár elárulta, mit érzett akkor, amikor megtudta, távoznia kell a Ferraritól.

Forma-1, Ferrari, Carlos Sainz, Charles Leclerc
Charles Leclerc maradhat, Carlos Sainznak mennie kell jövőre
Fotó: NurPhoto via AFP

Amikor megmondták, hogy nem folytathatom, úgy éreztem, nem értékelnek annyira, amennyire szerettem volna, főleg annak fényében, amit a Ferrariért tettem. Kemény két-három hónap volt, miután jött Hamilton bejelentése, 

hiszen a jövőm megváltozott" - idézte a motorsport.com Sainz szavait, aki ezt követően arra koncentrált, hogy minél többet kihozzon az utolsó ferraris szezonjából.

"Arra koncentráltam, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a lehetőségeimből, amíg még vörös overallban vagyok. Mindent bele fogok adni, amíg ez így van. 

Nem fogok változtatni a munkamódszeremen. Bármi is történik a következő öt-tíz évben, a vörös autót vezettem és győztem vele. Ezt az álmot pedig semmiért sem cserélném el" - 

mondta a Mercedesszel és a Williamsszel is hírbe hozott spanyol, akivel kapcsolatban még mindig nem dőlt el, melyik F1-es csapatnál folytatja majd a pályafutását.

A 2024-es Forma-1-es szezon július 26. és 28. között a Spa-Francorchamps-i Belga Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!