Bajban a velencei filmfesztivál

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A világhírű velencei nemzetközi filmfesztivál elvesztette jelentőségét - állítja annak rendezője. Moritz de Hadeln, a legrégebbi európai, idén 59 éves filmes esemény svájci születésű első embere szerint még a fesztivál fődíja, az Arany Oroszlán is értéktelenné vált.

"Már semmi értéke sincs, és számos amerikai terjesztőtől érkezett olyan visszajelzés, hogy már nem számít a díj a piacon" - állítja a 62 éves De Hadeln, aki a berlini filmfesztiválnak 21 éven át volt a rendezője. Szerinte a díjat az utóbbi években minden koncepció nélkül ítélték oda, ez járult hozzá hanyatlásához. Így folytatja: "Mint a legtöbb díj esetében, az Oroszlán sem csak azért van, hogy a rendezőket és a producereket motiválja, hanem hogy a nagyközönséget becsalogassa a mozikba."

De Hadeln négy hónapja kapta meg az utasítást, hogy készítse elő a fesztivált. Azt mondja, komoly bürokratikus "labirintussal" kellett megküzdenie: "Nincsenek meg a szükséges döntéshozó testületek, amelyek gyors döntéseket hozhatnának." Az idei fesztiválon 21 film versenyez majd az Arany Oroszlánért, augusztus 29. és szeptember 8. között.

Korábban:
Szűkkörű megnyitó a velencei filmfesztiválon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről