A belterjes Hollywood Filmfesztivál

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Egy amerikai film számára nem nagy dicsőség, ha díjat kap a Hollywood Filmfesztiválon, az év végén tartott gála ugyanis nem tartozik az "A" kategóriás fesztiválok közé. Társadalmi eseménynek ugyanakkor elsőrangú. A Beverly Hiltonban ebben az évben is tiszteletét tette Steven Spielberg, Tom Hanks, Leonardo Di Caprio, Warren Beatty, Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Harrison Ford, Jodie Foster, Mike Myers, Billy Crystal, Arnold Schwarzenegger és Drew Barrymore.

Forrás: MTITermészetesen szinte mindannyian részesültek a díjesőben, de nem mindannyian élték át a ceremónia körüli izgalmakat. Steven Spielberg például csak ennyit mondott a színpadon, amikor átvette a Különvélemény-nek ítélt "legjobb film" díját: "Sok furcsa dolog történt ebben az évben. Legyen elég, hogy Tom Hanks: My Big Fat Greek Wedding című filmje kiütötte az én "big fat" filmemet Tom Cruise-zal a főszerepben."

Az este másik gúnyos mondata Naomi Wattstól származott, aki David Lynch: Mulholland Drive című filmjében játszott, és a "legjobb kezdő színésznő" kategóriában nyert. "Köszönöm az elismerést, bár ez a film tavaly készült, és nem az első szerepem volt. Elképzelhető, hogy esetleg egyszer majd érett színésznőként kezeljenek?"

A rendezvény házigazdájával, Mathew McConaughey-vel sem voltak kíméletesek a kollégái. Bár nem egyedül ő ügyetlenkedett - hiszen a konferálásban technikai malőr is nehezítette a dolgát - mindenesetre egy neves producer megjegyezte, hogy a műsort leginkább Amerika kult-vígjátékához, a Waiting for Guffman-hez tudja hasonlítani.

A Hollywood Filmfesztivál honlapjahttp://www.hollywoodawards.com/filmawards/A Waiting for Guffman honlapjahttp://guffman.warnerbros.com/A My Big Fat Greek Wedding honlapjahttp://movies.yahoo.com/greekwedding/

Az este leginkább egy flancos baráti összejövetelre emlékeztetett, ahol egymás hátát veregették azok a kollégák, akik pár hónapja még közös filmjük forgatásán munkálkodtak. A sztárok azonban voltak annyira fegyelmezettnek, hogy miután átvettek egy díjat, megjelentek a sajtószobában, és készségesen válaszoltak a kérdésekre.

A legemlékezetesebb poénnal Tom Hanks ajándékozta meg a közönséget, aki azért ment fel a színpadra, hogy átadja a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat. Közben egy komplett magánszámot kerekített abból, hogy Elizabeth Taylor őt kérte meg, mentse ki a távolléte miatt. Mintha vele beszélne épp mobiltelefonon, így szólt: "Igen, értem, fáj a torka, a feje, folyik az a fránya orra … rendben, köszönöm Mrs. Burton."

Gy. D.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről