A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ian McKellen lesz Dumbledore

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Ian Mckellen és két partnere a Gyűrűk ura-trilógiában

Hosszas tanakodás, tárgyalás és találgatások után eldőlt, hogy Ian McKellen veszi át Richard Harris halála után Dumbledore professzor szerepét a Harry Potter-filmek harmadik részében. A színész - aki a Potter-filmek riválisaként emlegetett Gyűrűk ura-trilógiában Gandalf varázslót alakítja - karácsony előtt engedett Chris Colombus rendező kérésének, és elvállalta a szerepet.

Richard Harris októberben halt meg nyirokmirigyrákban. Ezt követően szinte azonnal megindultak a találgatások arról, hogy ki léphet majd az örökébe utolsó szerepében. Először Christopher Lee neve merült fel, de ő visszautasította a felkérést. Később komputeranimáció segítségével akarták feltámasztani Albus professzort, ám ez kissé nehézkesnek bizonyult. Harry Robinson neve is szóba jött, hoszen a Harry Potter és a titkok kamrája című epizódban alkalmanként ő helyettesítette a már erős fájdalmakkal küzdő Harrist.

Ian McKellen hivatalos honlapjahttp://www.mckellen.com/

Hollywoodi körökben azonban régóta Ian McKellent tartották a legalkalmasabbnak a szerep átvételére. A producereknek még karácsony előtt sikerült meggyőzni őt, és a szerződés megköttetett. Az alkotók nem aggódnak amiatt, hogy McKellen a Gyűrűk urá-ban is játszik, mert szerintük a két sorozat rajongói semmiképp nem keverik össze az alkotásokat. A Harry Potter és az azkabani fogoly forgatása februárban kezdődik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!