Morgan Freeman játssza Mandelát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI"Megtisztelő és ugyanakkor félelmetes feladat egy ilyen karizmatikus személyiség megformálása"- nyilatkozta Freeman, akinek jelentős segítsége akadt a szerepformálásban. Nelson Mandela ugyanis megígérte neki, hogy bármikor rendelkezésére áll, ha elbizonytalanodik a játékban, feltéve, ha 1000 mérföldes körzetben vannak egymástól.

Az indiai Boolywoodból az amerikai Hollywoodba áttelepült rendező, Shekhar Kapur azonban bízik a főszereplőben, és abban is, hogy Nelson Mandela személyiségét és életét hitelesen mutatják majd be. "Mandela lelki vezetője az emberiségnek, akárcsak Gandhi volt. Nincs szüksége vérontásra ahhoz, hogy győzedelmeskedjen a harcban" - nyilatkozta róla.

Mandela 1994 és '99 között volt Dél-Afrika elnöke, ezt megelőzően azonban 27 évet töltött börtönben politikai fogolyként. A róla készülő filmet nemzeti ügyként kezelik Dél-Afrikában, ezért egyik gyártója egy durbani székhelyű produceri iroda, melynek vezetője az elismert filmes, Anant Singh. A forgatókönyvet William Nicholson írja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről