A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Háború esetén is lesz Oscar-díjátadás

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Spanyolország március 17-éig adott haladékot az iraki kormány számára. Ezt követően akár katonai beavatkozásra is sor kerülhet, amennyiben az ország vezetése nem teljesíti a velük szemben támasztott feltételeket. Ez pedig azt jelentené, hogy a március 23-án megrendezésre kerülő Oscar-gála idején az Egyesült Államok éppen hadat viselne Irak ellen.

Az ABC produkciós vezetője, a ceremónia közvetítéséért felelős Gil Cates tegnap tartott tájékoztatója során megnyugtatta az ott megjelent Oscar-esélyes művészeket: az ünnepséget mindenképp megtartják, méghozzá változatlan helyszínen és időpontban. Hozzátette azonban: elképzelhető, hogy időről időre megszakítják a közvetítést, vagy a díjátadás képsorai közben a külpolitikai helyzetről tudósító felirat fut majd a képernyő alján. "Minden további nélkül feliratozunk. Ha történik valami, és meg kell szakítanunk az adást, hát megszakítjuk, és később újra jelentkezünk" - tette hozzá Cates, aki immár 10 éve felelős az Oscar-díjkiosztó televíziós közvetítésének zökkenőmentes lebonyolításáért.

Nyerjen Oscar-díjas filmeket DVD-n!/o-mobil/jatek/20030312oscar.html

A 75 éves múlttal rendelkező Oscar-díjátadás hagyományosan március 23-án kerül megrendezésre. 1981-ban rendhagyó módon egy nappal elhalasztották a ceremóniát, mivel épp azon a napon követtek el merényletet az Államok akkori elnöke, Ronald Reagan ellen. 1968-ban Martin Luther King meggyilkolása miatt két napot késett a szobrok kiadása, míg 1938-ban egy árvíz sodorta egy teljes héttel későbbre. A második világháború évei alatt egyetlenegyszer sem maradt el, vagy módosult az időpontja, bár a hangvétele természetszerűleg jóval komorabbá vált.

Az Oscar-díj honlapjahttp://www.oscar.com/Oscar 2003http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=51939

Cates nem tartaná szerencsésnek, ha a gála műsorában szereplő hírességek a háborús helyzet hatására változtatnának az előre kitalált szövegen. A nyertesek természetesen szabadon választhatják meg 45 másodperces köszönőbeszédük témáját.

"Etikátlan és immorális cselekedetnek tartanám, ha a műsorvezetők közül valaki változtatna az előre megbeszélt szövegen. Ami a díjazottakat illeti, csak rajtuk múlik, hogy felhozzák-e a témát" - nyilatkozta Cates.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!