A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Aki Kaurismaki bojkottálja Oscart

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Akár lesz Oscar, akár nem, a finn filmrendező, Aki Kaurismaki biztosan nem tiszteli meg jelenlétével a Kodak Theatre-ben összegyűlt sztársereget. A rendező ugyanis ellenzi a háborút - ahogy ellenzi azt a legtöbb honfitársa is.

Nyerjen Oscar-díjas filmeket!/o-mobil/jatek/20030312oscar.html

A múlt nélküli ember rendezője annak ellenére sem lesz ott a vasárnap este tartandó ceremónián, hogy filmjét idén az Amerikai Filmakadémia jelölte a legjobb külföldi film kategóriájában. Karismakit viszont láthatóan hidegen hagyja az Oscar-díjat körülvevő óriási hírverés, amelynek szenzációértéke szinte már a háborús hírekkel vetekszik.

Az elszánt rendező levélben értesítette távolmaradásáról az Akadémia elnökét, Frank Piersont.

"A mostani helyzet egyszerűen nem alkalmas az ünnepségre. Az emberiség egyik legfontosabb pillanatát éli, ezért sem én nem leszek jelen, sem a filmemet gyártó Sputnik cég képviseletében nem jelenik meg senki a rendezvényen" - kommentálta döntését Kaurismaki.

A rendező így minden bizonnyal csökkentette Finnország esélyeit a legjobb külföldi film kategóriában, de a honfitársak megértik Karismakit és egyetértenek a döntéssel. A rendező egyébként otthon Finnországban, kényelmes fotelében szándékozik végignézni a díjátadó ceremóniát, már amennyiben megtartják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!