A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Afterjkától Zsebzsötemig

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Zsebzsötem

Az Aggyár sikerének története az Afterjka című produkcióval kezdődött, amely az alkotók szerint ugyancsak kísérlet volt, a címe is úgy született, hogy csukott szemmel nyomogatták a klaviatúrát. Viszont a fogadtatás kellemes meglepetést okozott a stábnak. Az Afterjkát az egyik filmes barát unszolására benevezték egy varsói függetlenfilmes fesztiválra, ahonnan később meghívó érkezett: a film bekerült a döntőbe. Ezek után a csapat egyre több videoklipre, reklámfilmre kapott felkérést.

Az Aggyár honlapjahttp://www.aggyar.hu

Az idei Filmszemlére a Zsebzsötemmel készült az Aggyár stábja, ám mivel az alkotás nem került be a versenyprogramba, már az új ötletek kidolgozásával foglalkoztak, amikor megint közbeszólt egy filmes jó barát. Így nevezték be a Zsebzsötemet a Függetlenfilm Fesztiválra. Az alkotók most sem bíztak a sikerben, a vetítésre is csak véletlenül jutottak el, így nagyon meglepődtek, hogy a zsűri ezt a filmet ítélte a legjobbnak. "A szabadságvágy foka ebben a filmben annyira erős, hogy elsöpörte a zsűrit" - kommentálta a döntést Bakács Tibor Settenkedő.

Az Aggyár szerelői

Szabó Simon (23) klip- és filmrendező, színpadi és filmszínész (Budapesti Operettszínház, Moszkva tér, Első generáció), zeneszerző és producer; Czomba Albert (20) operatőr; Rásonyi Ábel (25) grafikus, gyártásvezető

A huszonhárom perces Zsebzsötem filmre készült, 257 ezer forintos költségvetéssel, így a díjjal járó 300 ezer forint fedezi a költségeket. A rövidfilm egy zsebtolvajcsapat életének nem szokványos epizódját mutatja be. Az Aggyár "szerelői" most újabb "gyártmányon" dolgoznak: újfent kisjátékfilmet készítenek, majd távoli terveik szerint egy cyberpunk nagyjátékfilmet forgatnak, amely a jövőben játszódik Budapesten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!