A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Egyesült Államokbeli túráján, a találkozó egyetlen gólját pedig pont a magyar válogatott csapatkapitánya lőtte a 34. percben. A meccs után Szoboszlai boldogan nyilatkozott és örömét fejezte ki, amiért végre ismét a kedvenc posztján játszhatott.

A 19-szeres angol bajnok Liverpool tavaly nyáron kifizette az RB Leipzignek Szoboszlai Dominik 70 millió eurós kivásárlási árát, így a magyar válogatott csapatkapitánya a világ egyik legnagyobb csapatához igazolt. Szoboszlai első szezonja a Premier League-ben remekül sikerült, azonban sok szurkoló még mindig hiányolja tőle azokat a pengés megoldásokat, melyeket Lipcsében vagy a magyar válogatottban villantott. 

Szoboszlai lőtte az első gólt az Arne Slot-érában
Fotó: AFP/KAMIL KRZACZYNSKI

Ennek a legfőbb oka az, hogy a Liverpool tavaly nyáron nem igazolt klasszis védekező középpályást, Jürgen Klopp vezetőedző pedig sokszor a magyar válogatott csapatkapitányával végeztette el a piszkos munkát, hiszen elképesztő teherbírás van.

Szoboszlai elképesztő számokat hozott védekezésben is, neki volt az egyik legtöbb nyomásgyakorlása a Premier League-ben, azonban ez nem olyan látványos, ami minden szurkolónak feltűnne. 

Az előttünk álló szezonban viszont nagyon fordulhat a világ a 23 éves középpályással, ugyanis a távozó Jürgen Klopp helyére érkező Arne Slot a jelek szerint az eredeti posztján, vagyis 10-esként számít Szoboszlaira, aki spanyol Real Betis ellen gyönyörű gólt lőtt az egyiptomi Mohamed Szalah átadásából. 

A Liverpool-szurkolókat tömörítő PoolBarátok Facbook-oldalán Szoboszlait idézik, hogy a meccs után elmondta, hogy az előző szezonban ritkán működött a kombinatív játék Moham Szalah-val, de most megmutatta, hogy képes ezekre a beindulások, és idén remélhetőleg gyakrabban kerül majd helyzetbe akcióból, különösen a tizenhatoson belül. Szoboszlai kiemelte azt is, hogy élvezte, hogy dupla 10-esben játszhat Harvey Elliottal. 

A találkozó után Arne Slot, a Liverpool holland edzője is kiemelte, hogy a szezon során a csapat nagy valószínűséggel egy vérbeli csatárral fog játszani, most azonban nem állt rendelkezésre egy kilences sem. Ennek ellenére fontos volt neki, hogy Szoboszlait és Elliott-ot is olyan pozícióba helyezze, ahol a szezon során számít majd rájuk. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!