Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Beavatás - a CIA kulisszái mögött

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Intercom
Forrás: Intercom

Egy tapasztalt kiképzőtiszt, Walter Burke beszéli rá a végzős diákot, hogy az ügynökség tagjává váljon. Jamesre kemény hónapok várnak: túl kell élnie a kiképzést a titkos telepen. Burke ekkor sem engedi el a fiú kezét, megtanítja a legfontosabb szabályokra. Ám az újonc végzetes hibát követ el friss szerelme, Layla miatt, aki ugyancsak a kiképzésen vesz részt. Úgy tűnik, az éppenhogy csak ügynökké vált Jamesnek meg kell válnia a CIA-től, de pártfogója, Burke közbelép.

A fiatal ügynökjelölt - Collin Farrel - életében fontos szerepet játszik, hogy tizenkét éves korában elveszítette édesapját, két év múlva pedig édesanyját. Huszonöt éves korára látszólag túltette magát a traumán, de legbelül örökké árva kisfiú maradt, aki biztos hátország és szülői példa nélkül bolyong a világban. Jamesre így különösen hatnak az események, és szépen lassan más emberré válik. A veterán kiképzőtisztet - Al Pacino - szinte apjaként tiszteli, Burke pedig kihasználja a helyzetet. James szerelme Layla - Bridget Moynahan - az újonc ügynöknő különösen határozott és törekvő, aki csak a célját látja maga előtt, bár legbelül folyamatosan küzd fel-feltörő érzelmeivel. Az eseményeket az is bonyolítja, hogy Jamesnek vetélytársa akad. Zach gyermekkorától kezdve titkosügynök szeretett volna lenni, ennek érdekében nem retten meg semmitől, kétszínű és kiismerhetetlen.

A film hivatalos honlapjahttp://www.cinematrix.hu/beavatas

A színészek gondosan készültek az ügynökszerepre, CIA-ügynökök visszaemlékezéseit és hírszerzési magazinokat olvastak. Farrel rendszeresen járt beszédtanárhoz, hogy erős ír akcentusától minél jobban megszabaduljon. A film legnagyobb részében a főhős James nézőpontjából látja a néző az eseményeket, kivéve azt a néhány jelenetet, ahol a szemszög egy titokzatos megfigyelő jelenlétét sejteti. Roger Donaldson rendező - a Nincs kiút és a 13 nap - idegháború alkotója - olyan pszichológiai krimit készített, amely nem csak a CIA módszereit fedi fel, de minden percben váratlan fordulatokat tartogat. Az alkotó stáb a CIA közreműködésével számos, eddig államtitoknak minősülő információhoz is hozzájutott, a díszleteket pedig eredeti fotók alapján készítették el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről