A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Fapados mozik 70 forintért Angliában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A május 23-án pénteken nyitott filléres mozit, amely a Londontól északnyugatra fekvő Milton Keynesben működik, ugyanaz a brit-ciprusi vállalkozó alapította, aki a legnagyobb európai olcsó légitársaságot, az easyJetet is létrehozta. A mozit a repülős cég mintájára easyCinemának nevezték el.

Stelios Haji-Ioannu, az easyJet és az easyCinema alapítója azt mondta: ha az ötlet sikeresnek bizonyul, a fapados mozit hálózattá fejleszti. Elmondta azonban, hogy a nagy hollywoodi stúdiók és terjesztőik egyelőre nem állnak vele szóba, vagyis nagy premiereket még nem tud tartani; másodvetítésekkel és kisebb filmekkel várja a közönséget.

Mégis sikert remél, ugyanis a jegyárak 20 pennyről (70 forint) indulnak a legelső vásárlók számára - a később érkezők többet fizetnek -, de az átlagos ár sem haladja meg a másfél fontot (520 forint). A nagy multiplexekben ezzel szemben általában 8-10 fontba (2700-3400 forint) kerül a belépőjegy.

Haji-Ioannu ugyanazt a költségmegtakarító stratégiát alkalmazza a moziban, mint a légitársaságnál; gyakorlatilag nincs kiszolgáló személyzet, a közönség mindent maga csinál, saját magának nyomtatja ki a jegyet az előtérben elhelyezett internetes számítógépek egyikén, és a vonalkódos cetlit a bejáratnál olyan automata veszi el, amilyeneket a parkolóházakban is alkalmaznak.

A moziban nem árulnak pattogatott kukoricát és kólát sem; mindenki viheti magával a rágni- és innivalót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!