Roald Dahl meséje ismét életre kel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Warner Bros. filmstúdió Roald Dahl Charlie és a csokoládégyár című gyerekmeséjének újabb filmadaptációjára készül, amelyet várhatóan Tim Burton (Batman, Kísértethistória, A majmok bolygója, Az álmosvölgy legendája) rendezésében láthatnak viszont Dahl különös hangulatú mesevilágának rajongói. A rendező személyét illetően ugyanis a híres író jogutódjainak szavazata a döntő, a Dahl család pedig állítólag Burtont találja legalkalmasabbnak a feladatra. A rendező hamarosan Londonba utazik, hogy személyesen találkozzon a Dahl-famíliával.

Az 1964-ben született regényből Willy Wonka és a csokoládégyár címmel a '70-es évek elején mozifilm is készült Gene Wilder főszereplésével. Ő játszotta a kissé bogaras csokoládégyárost, aki nyereményszelvényeket rejtett néhány általa készített csoki dobozába. Az aranyszínű szelvények kis tulajdonosai - köztük a halkszavú, visszahúzódó Charlie Bucket - jutalmul betekintést nyerhettek csokigyárának rejtélyes és titokzatos világába.

Az első, 1971-ben bemutatott film forgatókönyvét maga az író jegyezte, aki több szempontból is elégedetlen volt a mérsékelt sikerű, kissé szomorkás produkcióval.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről