A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Quentin Tarantino legutóbbi munkája, az 1997-es Jackie Brown nem aratott nagy sikert, ugyanakkor mit sem csorbított a rendező nimbuszán. Következő filmjét, a Kill Bill című alkotást éppúgy várja mindenki, mintha közvetlenül a Ponyvaregény-t követné. Ennek egyik oka talán éppen az, hogy közös sikerük óta először dolgozott újra Uma Thurmannel. A színésznő kedvéért még arra is hajlandó volt, hogy Kill Bill című produkció a forgatását jó pár hónappal későbbre halassza, míg Thurman megszüli második gyermekét.

A Kill Bill trailerjehttp://www.apple.com/trailers/miramax/kill_bill/Nem hivatalos honlap a Kill Billhezhttp://come.to/killbillA Miramax honlapjahttp://www.miramax.com/A Time magazin tudósítása a forgatásrólhttp://www.time.com/time/asia/magazine/article/0,13673,501020916-349193,00.htmlTarantino rajongói oldalahttp://www.godamongdirectors.com/tarantino/index.shtmlTarantino hivatalos honlapjahttp://www.abandapart.com/Quentin Tarantino linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmrendezok/Quentin_Tarantino

A történetben Thurman egy bérgyilkosnőt játszik, akit esküvője napján saját vőlegénye, Bill támad meg. A lány kómába esik, melyből felébredve eltökéli, hogy bosszút áll volt szerelmén. A film számtalan harci jelenetet és vizuális effektet tartalmaz, és erősen jellemzi Tarantino Ázsia iránti hódolata. (A forgatás egy részét Pekingben bonyolították le.) Főszereplői között van még a kínai gyökereire büszke Lucy Liu és az egykori sztár, Daryl Hannah.

Az alkotást gyártó Miramax stúdió azonban egyelőre nem engedi moziba a produkciót. Egyszer ugyan már kitűzte a premier időpontját márciusra, de aztán elhalasztotta, és most az egész projektet újraértékeli. Hollywoodi források szerint Harvey Weinsteinék legújabb terve az, hogy kettészelik a háromórás filmet, és két részletben tárják a közönség elé. Ha így lesz, októberben vászonra kerül az első rész, és nem sokkal később a második is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!