Gyilkossággal vádolják Marie Trintignant barátját

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Marie Trintignant

Bertrand Cantat-t, a Noir Desir együttes énekesét július 27-én vették őrizetbe, miután összeverekedett barátnőjével, Marie Trintignannal, aki - egyelőre tisztázatlan körülmények között - súlyosan megsérült, majd többnapi kóma után, augusztus 1-jén elhunyt. Szakértői vélemény szerint a francia színésznő halálát a fejére mért ökölcsapások okozhatták.

A Cantat elleni vádemelés után a hatóságok várhatóan az énekes fogva tartásának meghosszabbítást kérvényezik a bíróságtól. A vilniusi ügyészség korábban visszautasította a Trintignant család és Cantat ügyvédjeinek kérését, hogy a vádlottat Franciaországba szállítsák, mert a két ország között nincs kiadatási megállapodás.

A vilniusi törvényszék korábban augusztus 14-ig rendelte el Cantat előzetes fogva tartását "szándékos súlyos testi sértés" miatt, de hivatalos eljárás akkor nem indult ellene. Amennyiben bűnösnek találják, a litván törvények értelmében tízévi börtönre is ítélhetik. A gyilkossággal vádolt férfi tagadta, hogy megölte volna a színésznőt; Cantat azt mondta, tragikus baleset történt, Marie Trintignant esés közben szerezte a halálos sebeket.

Jean-Louis Trintignant francia színész lánya június óta dolgozott Litvániában a Colette francia írónőről készülő tévéfilm forgatásán. A 41 éves színésznő több tucat filmben játszott már, köztük A selyem sikolya (Le cri de la soie, 1996) és a Kínai portrék (Portrait chinois, 1996) című alkotásokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről