Vágólapra másolva!
Jó hír a leghíresebb rajzfilm-família rajongóinak: a munka már hónapok óta folyik, a cél egy egész estés Simpsons-film elkészítése. Az egyik nagy filmforgalmazó már le is szerződött az alkotás terjesztésére.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kultruszrajzfilm két agytrösztje, Matt Groening és James L. Brooks vezetik a forgatókönyvírók csapatát. A munkálatok már azóta folynak, hogy a 20th Century Fox filmes divíziója hónapokkal ezelőtt megállapodott a legfőbb alkotókkal.

Amikor Groeninget és Brookst tavaly megkérdezték a nagyfilm kapcsán, szóvivőik révén cáfolták, hogy bármi is lenne a dologból. Szerintük nem volt megfelelő téma, amelyet egy egészestés nagyfilmen bemutathattak volna. Azonban amikor a forgatókönyvet előkészítő írók egyike lerántotta a leplet a készülő produkcióról egy DVD-honlapnak adott nyilatkozatában, Brooks is megtörte az eddigi hallgatását.

"Egyelőre így szeretnénk felkorbácsolni a lelkesedést egy olyan ötlet iránt, amely még nincs is teljes egészében kidolgozva" - írta közleményében a rajzfilmes.

Chris Meledandri, a 20th Century Fox animációs vezetője elmondta, a stúdió nagyon izgatott a lehetőségtől, hogy egy Simpsons-filmet vihet a vászonra.

"Egyelőre azonban még csupán az előkészületek korai szakaszában vagyunk" - hűtötte le a kedélyeket Meledandri.

A hírek szerint legalább hét volt és jelenlegi Simpsons-író vesz részt a projektben. Bár a stúdió szóvivője egyelőre nem erősítette meg az értesüléseket, a Variety magazin forrásai szerint Al Jean, Mike Scully, Mike Reiss, David Mirkin és George Meyer vállvetve dolgoznak Brooksszal és Groeninggel.

Reiss biztosan az írók között van, hiszen ő volt az, aki először nyilatkozott a készülőben lévő forgatókönyvről.

"Már a sorozat második szezonja után nagyfilmet akartak csinálni belőle. Már 13 éve húzódik, hogy a Simpson család-ból egész estés animáció készüljön" - nyilatkozta a DVDFanatic.com weboldalnak. "Végül a Fox rábólintott az ötletre. Először nem is volt igazán jó ötletünk, azonban a stúdió annyit mondott: 'talán ha megfizetünk titeket, az megfelelő inspirációt jelent majd'. A dolog egyelőre működik."

Bár Brooks azt állította, egyelőre nincs véglegesített változat, Reiss szerint létezik egy koncepció, amelyet erősen favorizálnak.

"Van egy jó és érdekes ötletünk, amely kissé eltér a sorozattól" - mondta a forgatókönyvíró. "Akárcsak a South Park-mozi esetében, ez is egy nagyobb, hosszabb, erősebb verziója a tévében látottaknak. Erről azonban nem mondhatok többet, még a feleségem sem ismeri a titkokat."

Egyelőre nincsenek információk arról, hogy mikor várható a Simpson család érkezése a mozikba, azonban Groening szigorú minőségi elvárásait ismerve még legalább két évet kell majd várniuk a rajongóknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről