Vágólapra másolva!
Karácsonykor érkezik a mozikba Andrew Lloyd Webber világhírű musicalének, Az operaház fantomjának nagyszabású filmváltozata. Az alkotás producere maga a zeneszerző lesz, aki a forgatókönyvet közösen írta a rendezővel, Joel Schumacherrel.
Vágólapra másolva!

Az operaház fantomjának története Gaston Leroux regényén alapul, amelyet rengetegen feldolgoztak megjelenése óta, de a fantom számára az igazi ismertséget Andrew Lloyd Webber 1987-es musicale hozta meg. A zeneszerző maga is közreműködött az új moziváltozat elkészítésénél. Nem csak producerként dolgozott a filmen, hanem a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

A történet középpontjában egy titokzatos, maszkot viselő férfi áll, aki Párizs föld alatti járataiban bolyong, és különösen kedveli az operaház környékét. Szárnyai alá vesz, majd tanítványának fogad egy fiatal szopránt, Christinet, akinek a város ünnepelt operacsillagával, Carlottával kell színpadra lépnie. Erik, a fantom úgy érzi, megtalálta a szerelmet, csakhogy felbukkan a lány gyermekkori barátja, Chagny jóképű grófja.

A fantom szerepét Gerard Butlerre osztották. A skót színész 1997-ben, a Botrány a birodalomban című filmben tűnt fel, később főszerepet játszott a Dracula 2000-ben. Christinet a Holnapután-ból ismert Emmy Rossum játssza. Schumacher Webber kívánságára lett Az operaház fantomja rendezője, ő jegyzi többek között az Összeomlás-t, a Ha ölni kell-t, tavaly előtt pedig a Fülke című filmmel aratott sikert.

A fantomot megformáló színész keresésekor eleinte Antonio Banderas neve is felmerült, miután a sztár elénekelt néhány dalt a musicalből a szerző születésnapján. A rendező végül azért vetette el az ötletet, mert úgy érezte, Eriket fiatalabb színésznek kell játszania. Mielőtt Rossum megkapta a szerepet, Katie Holmest tartották a legesélyesebbnek Christine megformálására.

A filmben nem csak az eredeti dalok, hanem Webber néhány új szerzeménye is hallható lesz. A forgatás Prágában zajlott, mivel állítólag ez a város emlékeztet legjobban a 19. századi Párizsra. Az operaház fantomja előzetese már elérhető az interneten. A musical leghíresebb zenei motívumával operáló ízelítőben a monumentális díszletekre és a film romantikus pillanataira helyezték a főhangsúlyt.

Leroux regényét többször is megfilmesítették már, az első - még néma - adaptáció 1925-ben készült el. Öt évvel ezelőtt a neves olasz kultrendező Dario Argento horrováltozatot készített a történetből.

Az operaház fantomja amerikai bemutatója december 22-én lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!