Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Csocsó és Pék Antal

A filmhez Koltai igyekezett népszerű színészeket megnyerni. Csocsó gyerekkori barátját és későbbi őrangyalát, Pék Antal párttitkárt Máté Gábor, Pék apósát Zenthe Ferenc alakítja. Gubinyi ÁVH-alezredest, akinek Csocsó pártidegen magatartásával gyakran tör borsot az orra alá, Gáspár Sándor, kikapós feleségét Kováts Adél, a feleség szeretőjét, a népszerű focistát pedig Stohl András játssza.

Koltai már korábban kész volt a részben saját gyermekkori élményeiből táplálkozó film ötletével, azonban az előzőleg Mint a mókus fenn a fán címmel elkészült forgatókönyvön még változtatni kellett.

A film költségvetése 180 millió forint, melynek egy részét szponzoroktól, a fennmaradó összeget pedig a Magyar Mozgókép Közalapítványtól és a Nemzeti Örökség Minisztériumától kapják - mondta el a producer, Garami Gábor egy sajtótájékoztatón.

Koltay eddig 24 magyar filmben játszott, ezek közül ötöt - Sose halunk meg, Szamba, Ámbár tanár úr, A miniszter félrelép valamint a Patika című sorozat - maga is rendezett. Színészi teljesítményeiért kapott elismerései mellett megkapta a sokoldalú tehetségeknek járó Déri János-díjat és a humoristákat méltató Karinthy-gyűrűt is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!