Star Wars-világpremier Magyarországon is

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Lucast sokan kritizálták az első epizód, a Baljós árnyak mozipremierje miatt, mivel az amerikai bemutatóhoz képest a világ számos országában csak hónapokkal később került mozikba a film. Egyes vélemények szerint ennek a késésnek köszönhetően jelent meg a film teljes terjedelmében az interneten, csupán néhány nappal a bemutató után.

A filmforgalmazót a rajongótábor nyomása és kalózmásolatoktól való félelem mellett az egyidejű premierre ösztönözheti A Gyűrűk Ura megjelenése is, amely bizony veszélyeztetheti a Csillagok háborúja eposz eddig megingathatatlannak tűnő trónját. A Tolkien halhatatlan művéből készült, hatalmas érdeklődés övezte filmtrilógia első részét karácsony előtt a világ minden pontján egy napon kezdik játszani. Ezek után Lucas sem maradhat le - főképp, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Klónok támadása az első teljesen digitális technológiával készült film, és digitális formában rekordidő alatt továbbítható a világ bármely tájára. Márpedig George Lucas szereti kihangsúlyozni, hogy ezzel a technológiával ő most filmtörténetet ír - nehéz lenne tehát megmagyarázni a késés okát.

Sajnos Magyarországon az eredeti elképzelésekkel ellentétben nem fog megvalósulni A Gyűrűk Ura világpremierje, mivel nemrégiben a film forgalmazót váltott, és emiatt eltolódott a magyar preimer. Tehát hazánkban ezen a téren a Klónok támadása nyert.

A film második, teljes reklámfilmje november 16-án, a Harry Potter film előtt kerül bemutatásra az Egyesült Államokban. Az előző, "szuszogó" reklámfilmmel ellentében ebben már párbeszédek is szerepelnek majd, vagyis következtetni lehet majd a történetre.

A második epizód első plakátján az ifjú Anakin Skywalker és Amidala állnak háttal egymásnak, közöttük pedig a Jedi Kódexből vett három sor olvasható: "A Jedi nem ismerhet dühöt. Sem gyűlöletet. Sem szerelmet."

(Solaria)

Korábban:

Mozikban és neten az új Star Wars epizód reklámfilmje

Ajánlat:

StarWars.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről