Így öregedtek a Harry Potter szereplői: Emma Watson

Vágólapra másolva!
A Harry Potter-sorozat Hermionéja kilencéves volt, amikor elment a Bölcsek köve szereplőválogatására, és húszéves egyetemista, amikor bemutatták a Halál Ereklyéi első részét. Képekben meséljük el Emma Watson elmúlt tíz évét.
Vágólapra másolva!

Harry Potter és a Bölcsek Köve, New York-i premier (2001)

Emma ötéves korában kezdett el érdeklődni a színjátszás iránt: több színdarabban is fellépett a bentlakásos oxfordi magániskolában, ahova járt. 1999-ben, kilencéves korában ment el az első Potter-film szereplőválogatására.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Titkok Kamrája, Los Angeles-i premier (2002)

A Bölcsek kövé-ért számos színészi díjra jelölték, melyek közül a Young Artists Awardot el is nyerte 2002-ben a legjobb női alakítás kategóriájában. A Titkok Kamrájá-ért a phoenixi filmkritikusok díját vitte haza 2003-ban.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és az Azkabani Fogoly, londoni premier (2004)

A Harry Potter-sorozatból az Azkabani Fogoly volt a legkevésbé sikeres: világszerte összesen 795,6 millió dollárt hozott, míg a széria legsikeresebb darabja ez idáig a 974,7 millió dollárt termelő első rész. Emma alakítása viszont kedvező kritikákat kapott.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Tűz Serlege, New York-i premier (2005)

2005-ben a tizenöt éves Emma Watson lett a legfiatalabb címlaplány a Teen Vogue címlapján (nézd meg!). Ide a Tűz Serlege New York-i premierjéről tettünk be fotót, mert a londoni premieren ugyan csinos ruhában jelent meg, de az összhatást idétlen homlokpánttal rontotta el (nézd meg!). Később szerencsére leszokott erről a viseletről.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Főnix Rendje, párizsi premier (2007)

A Főnix Rendje forgatása előtt Emma letette a GCSE-vizsgáit (Angliában kötelező érettségi vizsga a középiskola 2. osztálya végén), nyolc csillagos A és két A osztályzatot kapott. 2007-ben eljátszotta első Potter-világon kívüli szerepét a BBC Ballet Shoes című tévéfilmjében, amelyben a Potter-filmekben Harry bácsikáját megformáló Richard Griffiths alakította a nevelőapját.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Félvér Herceg, londoni premier (2009)

2008-ban Emma a Cincin lovag című animációs filmben Pea hercegnőt szinkronizálta. 2009-ben a Burberry ruha- és kiegészítőmárka arca lett (nézd meg!).

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Halál Ereklyéi, londoni premier (2010)

Emma az első négy Potter-filmért filmenként 2 millió dollárt, a Főnix Rendjé-ért és a Félvér Herceg-ért 4-4 milliót, a Halál Ereklyéi-ért pedig részenként már 15 milliót kapott. Tekintélyes fizetsége még így is elmarad Daniel Radcliffe-étől, aki 20-20 millió dollárt keres a dupla fináléval.

Forrás: [origo]

Ha kíváncsi vagy arra is, hogyan öregedett az elmúlt tíz évben Rupert Grint, kattints ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!