A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Végre mozikban Az ördögűző rendezőjének kedvenc horrorja

Babadook (Essie Davis)
Vágólapra másolva!
Négy év csúszással érkezik a magyar mozikba A Babadook, amit William Friedkin, Az ördögűző rendezője nevezett a legfélelmetesebb filmélményének.
Vágólapra másolva!

- írta a Twitteren William Friedkin, Az ördögűző Oscar-díjas rendezője A Babadook-ról. A 2014-es év egyik legjobb horrorjának tartott film február 1-jén végre megérkezik a magyar mozikba, így először látható nagy vásznon Magyarországon.

A film egyszerre családi dráma és horror: anyák és gyermekek ösztönös félelmeiről szól. Látható benne egy sokat dicsért alakítás is, Essie Davis épp olyan hatásosan kattan be a gyermekét egyedül nevelő, traumatizált anya szerepében, mint annak idején Jack Nicholson a Ragyogás-ban.

Babadook (Essie Davis) Forrás: Pannonia Entertainment

Jennifer Kent ausztrál író-rendező első nagyjátékfilmje a Sundance Filmfesztivál versenyszekciójában debütált, később más fesztiválokon 61 jelölésből 55-öt díjra váltott, a kritikusok pedig imádták, a Rotten Tomatoes kritika-gyűjtő portálon 98%-on áll az értékelése (200 fölötti kritika alapján), ami kifejezetten ritka horror esetében.

A film főhőse a fialon megözvegyült Amelia (Essie Davis), aki akkor veszítette el a férjét, amikor az éppen a kórházba vitte őt, hogy megszülje első gyermeküket. A baleset óta hét év telt el, azóta is egyedül neveli fiát, Samuelt, ám a nő és gyermeke még mindig nincs túl a traumán. A fiú súlyos viselkedési problémákkal küzd, követelőző és erőszakos, közben rémálmokkal viaskodik és azt állítja, hogy egy félelmetes szörny lakik a házukban.

Babadook (Noah Wiseman) Forrás: Pannonia Entertainment

Magyar vonatkozása is van a filmnek: a magyar származású amerikai illusztrátor, Alexander Juhasz készítette a filmben kulcsszerepet játszó „Mr. Babadook" képeskönyvet, amely később a filmrajongók kérésére limitált kiadásban meg is jelent.

ABabadook-ot eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik a hazai mozik, Budapesten a Pólus Moziban, a csepeli Kultik Moziban és az Art+ Cinemában lesz műsoron, emellett országszerte a megyeszékhelyek többségén bemutatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!