Rose McGowan újabb hollywoodi hatalmasságot vádol zaklatással

Rose McGowan, Harvey Weinstein
Rose McGowan and Harvey Weinstein during 2007 ShoWest Award Ceremony - Coca-Cola Green Room and Backstage at Paris Hotel in Las Vegas, Nevada, United States. (Photo by Jeff Vespa/WireImage for Rogers & Cowan)
Vágólapra másolva!
Rose McGowan egyike azoknak a hollywoodi színésznőknek, akiknek vallomása alapján Harvey Weinstein producert nemrégiben 23 év börtönbüntetésre ítélték nemi erőszakért és szexuális támadásért. A 46 éves színésznő most azt állítja, a Kerülőutak (2004) és az Utódok (2011) adaptált forgatókönyveiért Oscar-díjat nyert Alexander Payne élt vissza a helyzetével.
Vágólapra másolva!

McGowan állítása szerint kezdő színésznő, sőt mindössze 15 éves volt, amikor Payne felhívta magához silverlake-i appartmanjába, megnézetett vele egy szoft-pornófilmet, amit álnéven a Showtime-nak forgatott, aztán lefeküdtek egymással, majd Payne egész egyszerűen elzavarta (kirakta egy utcasarkon).

A színésznő az esetről már korábban is beszélt (például önéletrajzi kötetének bemutatóján), de csak most, egy augusztus 17-i twitter bejegyzésében nevesítette a nála 13 évvel idősebb filmest. McGowan életkorából kiindulva az eset 1988-ban történhetett, jóval azelőtt, hogy Weinstein a színésznőt zaklatta és mintegy 10 évvel azelőtt, hogy Payne megtette volna első komolyabb lépéseit a filmiparban (első játékfilmjét, az Ez az életem-et 1996-ban, első kritikai sikerét, a Gimiboszi-t 1999-ben rendezte), McGowan mégis azt állítja,

az eset miatt 6 évig közelébe sem ment Hollywoodnak.

A Variety ugyanakkor megkérdezte a színésznőtől, miért várt eddig, amire McGowan azt felelte: most jött el az idő.

Egy későbbi, szintén augusztus 17-i, 15 éves korában készült fotójával megtámogatott tweetjében McGowan ugyanakkor azt írja, nem akarja derékba törni Payne karrierjét, csupán beismerést és bocsánatkérést vár.

Alexander Payne eddig nem reagált az őt ért vádakra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!