A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Forgatják Trill Zsolt új filmjét

werk Magasságok és mélységek forgatás werk
Pál Emőke és Trill Zsolt
Magasságok és mélységek forgatás werk Pál Emőke és Trill Zsolt
Vágólapra másolva!
Április végén elindult Csoma Sándor Sterczer Hildáról szóló, Magasságok és mélységek munkacímű filmjének forgatása. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készülő alkotás főszerepeiben Pál Emőke és Trill Zsolt lesz látható.
Vágólapra másolva!

A Casting című rendezéséért a Magyar Filmkritikusok és a Magyar Filmakadémia által is az év legjobb rövidfilmje címével elismert, Sára Sándor-díjas Csoma Sándor a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készíti első mozifilmjét.

Az alkotás a két kisgyerekkel magára maradt özvegy gyászfeldolgozási folyamatát és a házaspár különleges kapcsolatát mutatja be emlékképek formájában.

Pál Emőke és Trill Zsolt a forgatáson Forrás: Hekli Andrea

Hogy minél hitelesebben tudja ábrázolni a hegymászók világát, a forgatókönyvet is jegyző rendező saját tapasztalatokat is gyűjtött a felkészülés során, amikor a Mount Everest alaptáborába, 5300 méter magasra mászott Nepálban. Bár a cselekmény hegymászók körében játszódik, és néhány valóban látványos, az osztrák Alpokban felvett jelenetre is számíthatnak a nézők, a Magasságok és mélységek mégsem sportfilm, sokkal inkább érzelmi folyamatokat bemutató dráma, ami a gyászfeldolgozás mellett a médianyomás negatív hatásairól is szól.

A forgatás első szakasza Szentendrén indult, majd néhány, az igéző szépségű Dömörkapu erdőben, Tóth Levente operatőr által felvett külső jelenettel folytatódott.

Bár az első napon a munkát jégeső nehezítette, a folytatásban már minden a legnagyobb rendben ment. A következő hetekben a stáb a Ferihegyi repülőtéren és több budapesti helyszínen is forgat, hogy aztán ősszel Ausztriában folytassa a munkát.

– nyilatkozta a Csoma Sándor rendező.

A Magasságok és mélységek a JUNO11 Pictures gyártásában a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. A főszerepben az erdélyi származású Pál Emőkét láthatjuk, míg Erőss Zsoltot a Nemzeti Színház színésze, Trill Zsolt alakítja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!