Csütörtökön kezdődik a Savaria Filmszemle

Gabriel Szabo - Szabó Gábor

NMHH Médiatanács sajtótájékoztató a Mom Park Cinemában 2014. augusztus 18-án.

Résztvevők:  Kollarik Tamás, az NMHH Médiatnács tagja beszél
Gabriel Szabo - Szabó Gábor NMHH Médiatanács sajtótájékoztató a Mom Park Cinemában 2014. augusztus 18-án. Résztvevők: Kollarik Tamás, az NMHH Médiatnács tagja beszél
Vágólapra másolva!
Csütörtök délután a legjobbnak ítélt versenyfilmek vetítésével kezdődik Szombathelyen a 8. Savaria Filmszemle, amelyhez péntektől kétnapos szakmai konferencia is társul.
Vágólapra másolva!

- tájékoztatott Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, a Savaria Filmakadémia egyesület elnöke, a Göcsej Filmszemle és a Savaria Filmszemle alapítója.

Hozzáfűzte:

Triennálé-szerűen rendezik meg az eseményt, idén fotó- és filmművészet, irodalom, valamint színházművészet lehetett a téma, a következő években pedig az építészet, a formatervezés, a képzőművészet, a zene és a népművészet is a középpontba kerülhet.

Pénteken délelőtt egy kétnapos szakmai tanácskozás kapcsolódik a filmszemléhez, amely a Kárpát-medence egykori és mai filmszemléit elemzi.


A konferencia előadói között szerepel a kiadott program szerint például Fülöp József animációs filmrendező, a MOME rektora, Kollarik Tamás producer, rendező, Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára és Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió ügyvezető igazgatója, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál alapítója is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!