A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csütörtökön kezdődik a Torontói Filmfesztivál, az Oscar előszobája

Gijs Naber és Léa Seydoux
Vágólapra másolva!
Az idei fesztiválszezonban már sikerrel bemutatkozó alkotások közül Denis Villeneuve Dűne, Edgar Wright Last Night in Soho és Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét is vetítik a csütörtökön kezdődő 46. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF).
Vágólapra másolva!

A TIFF a Ben Platt és Julianne Moore főszereplésével, Stephen Chbosky rendezésében készült Kedves Evan Hansen című, Broadway-musicalből forgatott filmmel nyílik meg.

A mustra műsorában szerepel a 60-as évek Londonjában játszódó Last Night in Soho című produkció Edgar Wright rendezésében és a The Eyes of Tammy Faye című életrajzi dráma is, amelyben Jessica Chastaint láthatják a nézők.

Barry Levinson The Survivor című filmje, amelyben Ben Foster alakítja Harry Haft bokszolót, szintén ott lesz a kanadai fesztiválon, akárcsak Terence Davies Benediction című filmje Siegfried Sassoon angol költőről, és Justine Bateman rendezői bemutatkozása, a Violet a főszerepben Olivia Munn-nal. Vetítik Kenneth Branagh új filmjét, a Belfast-ot, és Antoine Fuqua A bűnös című produkcióját is Jake Gyllenhaallal.

Gijs Naber és Léa Seydoux (A feleségem története) Forrás: Csata Hanna

A dokumentumfilmes programban szerepel az Alanis Morissette-ről készült, Jagged című produkció.
A velencei filmfesztivál után Torontóban is láthatja a közönség Denis Villeneuve Dűne című filmjét.

A Cannes-ban szereplő filmek közül pedig a norvég Joachim Trier The Worst Person in the World, valamint a francia Jacques Audiard Paris, 13th District és Enyedi Ildikó A feleségem története című alkotását is vetítik.



A fesztivál a kínai rendező, Csang Ji-mou One Second című filmjével zárul majd.

A fesztiválon a The Guardian beszámolója szerint a pandémia miatt csak oltási igazolás felmutatásával vagy negatív koronavírusteszttel lehet részt venni. A maszkviselés szintén kötelező lesz a közönség számára. A fesztivált két vezetője, Joana Vicente és Cameron Bailey hangsúlyozta, hogy a szervezők igyekeztek mindent elkövetni a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében.

A TIFF szeptember 9. és 18. között zajlik majd a fesztivál hagyományos mozijaiban, Torontó belvárosában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!