Marion Cotillard és Adam Driver filmjével kezdődött a cannes-i filmfesztivál

COTILLARD, Marion
Cannes, 2021. július 6. Marion Cotillard francia színésznő az Annette című film bemutatójának alkalmából tartott fotózáson Cannes-ban 2021. július 6-án. Este ezzel az alkotással nyitják meg a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált. MTI/Vianney Le Caer/Invision/AP/Invision/Vianney Le Caer
Vágólapra másolva!
A francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjének díszbemutatójával, az Oscar-díjas Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben megkezdődött kedd este a 74. cannes-i filmfesztivál.
Vágólapra másolva!

A nyitófilmet rendező Leos Carax kilenc év után tér vissza a Croisette-re, előző filmje, a Holy Motors is a fesztiválon debütált. Az Annette-et a hivatalos válogatás versenyprogramjában mutatják be 23 másik alkotással, köztük Enyedi Ildikó A feleségem története című legújabb filmjével.

Az Annette az amerikai Sparks art-pop duó ötlete alapján készült rockopera, a film zenéjét is ők jegyzik.

A Los Angelesben játszódó nagyszabású történet főszereplője egy szerelmespár, Henry, egy cinikus humorista és Ann, egy világhírű operaénekesnő, akiknek idillikus életét teljesen felborítja lányuk, Annette születése, aki tragikus sorsú anyja gyönyörű hangját örökli. A film a hírnév kérdését boncolgatja, illetve azt mutatja be, hogy a dicsőség hajhászása hogyan teheti tönkre a magánéletet.

Marion Cotillard francia színésznő az Annette című film bemutatójának alkalmából tartott fotózáson Cannes-ban 2021. július 6-án Forrás: MTI/Vianney Le Caer/Invision/AP/Invision/Vianney Le Caer

- mondta a bemutató előtt a főszereplő Marion Cotillard a francia sajtónak.

A megszokott ritmus szerint naponta két játékfilmet láthat a fesztiválközönség.

Szerdán Nadav Lapid izraeli rendező Ahed's knee (Ahed térde) és Francois Ozon francia rendező Tout s'est bien passé (Minden rendben volt) című alkotása lesz látható, Sophie Marceau-val a főszerepben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!