Vágólapra másolva!
A Manchester City spanyol futballistája, Rodri szerint a túlzsúfolt versenynaptár ellen a játékosok előbb-utóbb sztrájkkal fognak tiltakozni.

A Bajnokok Ligája-győztes középpályás az előző idényben 50 mérkőzésen lépett pályára, majd áprilisban arra kérte Pep Guardiolát, hadd kapjon pihenőt és ne kelljen minden találkozón játszania. Az Inter elleni BL-meccs előtt a spanyol válogatottal nyáron Európa-bajnoki címet szerző sztárjátékos felszólalt a túlzsúfolt versenynaptár ellen, ugyanis úgy véli, a futballisták borzasztóan le vannak terhelve. 

Tapasztalataim szerint jelenleg 60-70 meccsen lép pályára egy topcsapatban játszó futballista egy idény alatt, de 40-50 meccs közé tenném azt a számot, amelyen egy szezonban a legmagasabb szinten lehet teljesíteni. 

Efölött már visszaesés van, mert lehetetlen hosszabb ideig fenntartani ezt a szintet" - mondta Rodri a játékosok túlterheltségéről.

"Idén elérhetjük a 70-et, talán a 80-at, de a véleményem szerint ez túl sok. Valakinek gondoskodnia kell rólunk. 

Mi vagyunk ennek a sportnak vagy üzletnek a főszereplői. Nem minden a pénz és a marketing, a minőségnek is számítania kellene. Amikor nem vagyok fáradt, jobban teljesítek, 

és ha az emberek jobb futballt akarnak látni, akkor nekünk játékosoknak pihennünk kell" - fakadt ki a City sztárja, aki szerint a futballisták egyre közelebb vannak ahhoz, hogy sztrájkba lépjenek.

"Igen, azt hiszem, közel vagyunk ehhez, ami könnyen érthető. Ha bármelyik játékost megkérdezik, ugyanezt fogja mondani, ez nem csak Rodri véleménye. 

Ha ez így marad, akkor elérkezik az a pillanat, amikor nem lesz más lehetőségünk" - 

tette hozzá a 28 éves klasszis, akihez hasonlóan nyilatkozott nemrég a Liverpool kapusa, a brazil Alisson.

A Manchester City a megújult Bajnokok Ligája alapszakaszában szerda este kezdi meg szereplését, Pep Guardiola együttese az első fordulóban hazai pályán fogadja az olasz Intert.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!