Ingyenes és online formában kerül megrendezésre a Lengyel Filmtavasz

Jones úr
Vágólapra másolva!
Különleges vagy! – ez a május 4-8. között megrendezésre kerülő 28. Lengyel Filmtavasz mottója. A budapesti Lengyel Intézet által évente bemutatott fesztivál a nézők kérésére idén is ingyenes és online formában kerül megrendezésre, melynek köszönhetően a filmek Magyarország egész területéről, a széles közönség számára is elérhetőek lesznek.
Vágólapra másolva!

A 2022. május 4-8. között sorra kerülő filmmustra keretében a Lengyel Intézet idén is izgalmas programot állított össze a lengyel filmtermésből: a bemutatásra kerülő filmekben olyan különleges filmhősökkel ismerkedhetnek meg a nézők, akiknek a története felejthetetlen élményt nyújt.

A fesztiválon a lengyel filmművészet elmúlt éveinek legérdekesebb alkotásai kerülnek bemutatásra: Maciej Barczewski A bajnok című megrázó drámája, Iwona Siekierzyńska szívmelengető és humorral teli mozija, az Amatőrök, Kinga Dębska két kiváló vígdrámája, a Madártej és Az én lányaim, teheneim, valamint a Jones úr Agnieszka Holland rendezésében.

Mondanivalójában mindegyik alkotás olyan univerzális értéket képvisel, mint a szabadság, az igazság, a méltóság, a bátorság és a szeretet. Közülük több megtörtént eseményeken alapul.

A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal kerülnek bemutatásra.

A filmek megtekintése ingyenes, azonban online jegyfoglaláshoz ("jegyvásárláshoz") kötött.

Jegyek korlátozott számban a Budapesti Távmozi honlapján, az alábbi linken keresztül igényelhetők: https://film.artmozi.hu/28-lengyel-filmtavasz/

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről