A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

A Netflix tovább gyilkolja a karácsonyi hangulatot

Karácsony veled
Vágólapra másolva!
Még meg sem emésztettük Lindsay Lohan borzalmos családi vígjátékát, a Netflix máris bebizonyította, hogy tudnak ők sokkal rosszabbat is készíteni: ezúttal egy másik, méltán kispadra ültetett egykori tinisztár, Freddie Prinze Jr. karrierjét próbálták feltámasztani, de csak egy újabb szöget vertek karrierjének korhadó koporsójába. A Karácsony veled című romantikus komédia se nem romantikus, se nem vicces, de annál félelmetesebb – még ha nem is szándékoltan.
Vágólapra másolva!

Freddie Prinze Jr. az ezredfordulón olyan romantikus vígjátékokkal lopta be magát sok millió tinédzser lány szívébe, mint A csaj nem jár egyedül vagy a Pasik és csajok, csupán a hasonlóképpen igénytelen szerepekben tündöklő női pályatársával, Lindsay Lohannel ellentétben neki

drog- és alkoholfüggőségre sem volt szüksége ahhoz, hogy zátonyra fusson a pályája. Sem a karizmája, sem a tehetsége nem volt elégséges ahhoz, hogy a Bravo-címlapokról kiöregedve megőrizze a népszerűségét.

És a nagy visszatérést nyilvánvalóan a Netflix új produkciója sem hozza majd el számára.

Karácsony veled Forrás: Netflix

A történetben egy gyerekét egyedül nevelő zenetanárt játszik, akinek lánya végtelenül rajong egy popénekesnőért és az Instagramra feltölt egy videót, amelyben elmondja: az az élete álma, hogy találkozzon vele. A sztárnak éppen egy hullámvölgy mélyén a karrierje, a kiadó egy karácsonyi slágert várna tőle, de az csak nem akar megszületni és hogy ihletet merítsen, úgy dönt, teljesíti a tinédzserlány kívánságát. A találkozásból végül közös vacsora lesz, az apa pedig megmutatja egy félkész dalát az énekesnőnek, aki rögtön meglátja a lehetőséget benne és közösen elkezdik csiszolgatni a szöveget.

Ezen a ponton még reménykedhetnénk, hogy egy leleplező drámát kapunk a zeneipar visszásságairól, bemutatva, miként nyúlja le az A-kategóriás sztár a szerencsétlen és naiv apuka ötletét még a szerzői jogaitól is megfosztva, de sajnos szó sincs ilyesmiről.

Esetünkben nem a főszereplő lány, hanem a forgatókönyvírók lopnak, konkrétan a Hugh Grant nevével fémjelzett Notting Hill és Zene és szöveg című filmek alapsztorijait gondolták újra, hiszen ezúttal is egy szürke átlagpolgár szeret bele egy körülrajongott hírességbe, valamint egy kiégett sztár próbál mástól ötletet meríteni és a happy end is elkerülhetetlen.

Ám az említett filmekkel ellentétben itt azonban semmi mértéktartás nem jellemzi a készítőket, minden képkocka vagy fürdőzik a giccsben vagy irritálóan szentimentális, vagy mindkettő egyszerre.

És még a plázaesztétika szabályainak sem képes megfelelni a film: mintha részeg lett volna az operatőr, olyannyira életlenek és elmosódottak a karácsonyi fényekben úszó jelenetek, sokszor azt a hatás keltik, mint amikor uszodában a vízből kimászva a klór miatt homályosabban látjuk a valóságot.

Karácsony veled Forrás: Netflix

Azon viszont valószínűleg a világ legprofesszionálisabb operatőre sem tudott volna segíteni, hogy Freddie Prinze Jr. ne keltsen végtelenül abszurd benyomást.

Az egykori sztár valószínűleg nehezen élte meg az idő múlását és irdatlan mennyiségű botoxszal próbálta palástolni a korosodást. Ennek az lett az eredménye, hogy az arcvonásai merevek, mint a beton, akár komolyan néz, akár mosolyogni próbál, végtelenül természetellenes a tekintete, úgy fest, mint akit egy szűnni nem akaró nyavalya kínoz minden pillanatban.

Az énekesnőt alakító Aimee Garcia-ra jóval könnyebb feladat hárult, valószínűleg csak annyit kértek tőle, hogy szép legyen és szexi, ezt hiba nélkül teljesíti is. Folyamatosan vágja is a fát a történet alatt, hiszen egy másodpercig sem hisszük el, hogy a gazdag, híres és nem mellékesen gyönyörű popsztár egy másodpercre is szóba állna az ócska göncökbe öltöztetett, szerencsétlen és esetlen benyomást keltő férfiba.

Karácsony veled Forrás: Netflix

Közhely, hogy egy romantikus vígjáték alapja az, hogy legyen némi kémia a szereplők között, de ebben az esetben a vonzalomból éppen annyit lehet észrevenni, mint egy utolsó levelétől búcsúzó kiszáradt fakóróban.

És mindezt még poénokkal sem sikerült ellensúlyozni, hiszen a forgatókönyvíróknak szemmel láthatóan szikrányi humorérzékük sincsen. Csak annyit értek el, hogy a film után kedvet kapjunk a Tudom, mit tettél tavaly nyáron ismételt megtekintéséhez és elégtételt érezve nézzük, ahogyan Freddie Prinze Jr.-t egy kampókezű gyilkos üldözi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!