A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A Hadik nem fikció és ettől még izgalmasabb, átélhetőbb a története

Vágólapra másolva!
Március 9-től vetítik a mozik Szikora János Hadik című kalandfilmjét. A neves 18. századi hadvezér, a Berlint is elfoglaló Hadik András haditetteit feldolgozó film főszerepeiben Trill Zsolt, Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, László Zsolt és Horváth Lili látható.
Vágólapra másolva!

A Hadik nem fikció és ettől még izgalmasabb, átélhetőbb a története - hangsúlyozza a Nemzeti Filmintézet (NFI) közleménye. Mint felidézik, 1757 őszén a Habsburg Birodalom huszár tábornoka, Hadik András végrehajtotta a történelem egyik legbátrabb hadicselét: seregével elfoglalta, megsarcolta Berlint és mielőtt a porosz király csapatai rajtuk üthettek volna, távoztak a meglepett fővárosból.

- emeli ki az NFI közleménye, amely szerint a film ütközetekkel, fogolyszöktetéssel, ostrommal, kard- és pisztolypárbajokkal mutatja be azt, hogy miért is voltak akkoriban párját ritkító katonák a magyar huszárok.


A Trill Zsolt, Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, László Zsolt és Horváth Lili főszereplésével forgatott film hosszú előzetese felvillantja Hadikék lehetetlen küldetésének izgalmas pillanatait, szembenálló főhőseit, akikre rengeteg kaland, kihívás, ármány és árulás vár a látványos történetben.

Az NFI közleménye szerint a csatajeleneteket a magyar kaszkadőrszakma egyik legkiválóbb képviselője, Gulyás Kiss Zoltán koreografálta és tanította be a színészeknek az egyebek közt Babatpusztán, illetve a komáromi Monostori-erődben zajló forgatáson.

Az őket segítő stáb tagja volt a Marvel-képregényfilmek kaszkadőr koordinátora, Steve Dent is, aki az Indiana Jones és a sors tárcsája forgatásával párhuzamosan dolgozott a Hadik akciójelenetein. A több száz résztvevőt mozgató ütközetek felvételekor pedig személyesen felügyelte a minél látványosabb pillanatok megörökítését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!