Itt a legújabb, elit magándiákok életéről szóló sorozat - a Hierarchia sok izgalmat ígér

Hierarchia sorozat Netflix
Az elit középiskolában mindenkinek megvan a maga rangja.
Fotó: Netflix
Vágólapra másolva!
Immár a Netflixen is elérhető a Hierarchia című, hétrészes koreai romantikus drámasorozat, amely egy elit magániskola tinédzser diákjainak mindennapjaiba enged bepillantást. A barátság, szerelem, bosszú és könyörületesség örökös dilemmái – némi izgalommal, rejtéllyel fűszerezve – ezúttal ázsiai miliőben, a Jooshin Gimnáziumban kelnek életre.
Vágólapra másolva!

A nézettségi mutatók alapján a közönség láthatóan vevő az elit intézményekben tanuló gazdag gyerekek történeteit bemutató szériákra. Számtalan nemzet alkotói készítettek már sikeressé vált produkciókat, amelyben egyenruhába bújt, a felső tízezer köreibe tartozó fiatalok játsszák le egymás között gyakran kegyetlen játszmáikat. A Neflix legújabb minisorozata ezúttal a koreai Jooshin középiskola társadalmának titkait tárja a nézők elé. A pénzes családok csemetéi ezúttal is különösen könyörtelenül bánnak a közéjük beszivárgó, szegény családból származó, ugyanakkor tehetséges ösztöndíjas társaikkal. Nekik is van azonban egy erős fegyverük, ami nem más, mint az utcán begyűjthető hasznos élettapasztalat.

Hierarchia sorozat Netflix
A Jooshin Gimnázium diákjainak mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást Forrás: Netflix

A nyitójelenet izgalmas pillanatokat ígér: egy fiatal férfi az iskola folyosóin rohangálva azt kiabálja a telefonjába, hogy itt mindenki örült, és megfogadja, hogy leleplez mindent, ami az intézmény falai között történt. A következő pillanatban azonban elüti egy autó, és meghal. Ez a szál azonban – annak ellenére, hogy felkelti a figyelmet, és megfejtésre váró titkokkal kecsegtet – később viszonylag gyorsan elvarrásra kerül, és a romantikus, könnyesen érzelmes szál válik meghatározóbbá, hangsúlyosabbá. Bár fűszerként azért kapunk némi ízelítőt az intézményen belüli zsarolásokból, korrupciókból is.


Mindezeket az egyik főszereplő, Kang Ha – akit a Crash Course in Romance című produkcióból is ismert Lee Chae-min alakít – igyekszik felgöngyölíteni. A fordulatokban bővelkedő cselekmény során kiderül az is, hogy a látszólag naivnak tűnő cserediák – akit egyébként szoros kötelék fűz az első jelentben balesetben meghalt fiatal férfihoz – sok titkot rejteget széles mosolya mögött.
A sorozat két másik főszereplője Kim Ri-an (Kim Jae-won), az iskola tulajdonában lévő Jooshin Group nevű vállalat gazdag örököse, aki kiemelt helyet foglal el az iskolai hierarchia csúcsán, illetve barátnője, Jung Jae-i (Roh Jeong-eui), aki a Jooshin Grouppal rivális cég tulajdonosának lánya. Hamar fény derül arra is, hogy kettőjük kapcsolata cseppet sem zökkenőmentes, és a lány a Kaliforniában töltött nyári szünet alatt fel sem vette a kapcsolatot a fiúval, akit előkelő státusza persze gyorsan kapóssá tenne egy végleges szakítás esetén.

Hierarchia sorozat Netflix
A gazdag és szép Jung Jae-i szerepében Roh Jeong-eui tündököl Forrás: Netflix

A Hierarchia tehát nem más, mint intrikák, szerelem, barátság, dráma és hatalmi harcok szövevénye. Mindez luxus környezetbe, a legmodernebb technikai vívmányok és luxusautók világába helyezve. A Gossip Girl, az Elite, a Young Royals, a Maxton Hall, a Boarders, a Class és még számos más hasonló sorozat nyomdokiba lépve a Hierarchia is egy olyan világba repíti a nézőket, ahol a tinédzserek kapcsolatai a szüleik üzleti kapcsolatainak kiterjesztéseként jelennek meg, és egy középiskolai botrány nemcsak egy iskolát, hanem akár egy egész céget is tönkre tehet.
 

A minisorozat nem sok újdonságot mutat tehát a korábbi, hasonló tematikájú sorozatokhoz képest. Megjelenik benne a prominens család elkényeztetett gyermeke, az iskola domináns hímje, akinek a múltjában valami erőszakos cselekmény titka lappang. Kipipálva az ösztöndíjas hallgató is, aki az előzetes figyelmeztetések ellenére is beépül az iskolai elit köreibe. Az ismerős karakterek viszonylag közhelyes, kiszámítható fordulatokkal egészülnek ki. Ugyanakkor mindezek ellenére érdemes megnézni a sorozatot, amely nemcsak a műfaj rajongói számára kínál kellemes szórakozást, de magániskolai környezetbe helyezve betekintést enged abba is, hogy milyen szerepet játszanak az osztálykülönbségek a koreai elit körében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről