Pókember akciójelenetei - ezek ejtették leginkább ámulatba a nézőket

Spider-Man II
A Pókember-filmek az egyik legnagyobb és legsikeresebb franchise és képregényfilm a szórakoztatóiparban.
Fotó: AFP/© Columbia Pictures / Marvel Enterprises
Vágólapra másolva!
A Pókember-filmek az egyik legnagyobb és legsikeresebb franchise és képregényfilm a szórakoztatóiparban. Mivel Peter Parker és Spiderman minden idők egyik legnépszerűbb és legmaradandóbb szuperhőse, nem kérdés, miért fordít a Marvel évente annyi pénzt és erőfeszítést a szuperhős karakterét tematizáló alkotásokba Tobey Maguire, Tom Holland és Andrew Garfield főszereplésével. A legtöbb más nagy költségvetésű szuperhősfilmhez hasonlóan szinte minden részhez tartozik 1-1 lélegzetelállító Pókember akciójelenetei közül, cikkünkben számba vettük, melyek a legjobbak.
Vágólapra másolva!

Pókember akciójelenetei: Top 10

 

10. Pókember: Hazatérés (2017)

Pókember első önálló kiruccanása a Marvel mozi-univerzumban néhány csodálatos és lendületes akciójelenetet eredményezett, köszönhetően a film gonoszának, a Keselyűnek. A teljesen kiszámíthatatlan mozi és főként a 3. és az utolsó akciójelenet bebizonyította, hogy sokak kedvenc szuperhőse jó úton halad a halhatatlanság felé.

9. A csodálatos Pókember (2012)

Hasonlóan a Pókember: Hazatéréshez, ennek az alkotásnak a prioritásai sem az akcióban rejlenek elsősorban, hiszen az alkotók szándéka az volt, hogy több időt töltsenek Peter Parkerrel és családjával az ikonikus csípés előtt. Éppen ezért A Csodálatos Pókember sokkal inkább karakteralapú, mint a többi Pókember-film, így Andrew Garfield megmozgathatja színészi izmait, ráadásul ez az egyetlen olyan film, amiben szerepel egy verekedés Parker iskolájának termeiben, ami egészen megdöbbentő.

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME (2019)
A Pókember-filmek az egyik legnagyobb és legsikeresebb franchise és képregényfilm a szórakoztatóiparban. 
Fotó: AFP/ COLUMBIA PICTURES - MARVEL STUDI / AFP/ COLUMBIA PICTURES - MARVEL STUDI

8. „Pókember 3” (2007)

Mivel a Pókember 3 a kirobbanóan népszerű Sam Raimi-féle Pókember franchise harmadik része, és az volt az eredeti szándék, hogy a korábbiaknál nagyobb és jobb legyen, a történet nem sikerült erősre, ám az akciójelenetek annál inkább! Legyen szó Pókember és Sandman heves harci jelenetéről a New York-i metrórendszer mélyén, vagy a Pókemberről, aki az egekbe rohan, hogy elkapja Gwen Stacyt mielőtt a járdán végezné; a Pókember igazi adrenalinbomba!

7. Pókember: Idegenben (2019)

Miután ez az akciófilm a fentiekhez képest kevésbé karakterközpontú, ez azt is jelenti, hogy Jon Wattsnak jóval több esélye volt arra, hogy rengeteg akciót szuszakoljon bele a cselekménybe. Sokak szerint akár a számtalan lénnyel, akár a vizuálisan lenyűgöző illúziók mesterével, Mysterio-val áll szemben, ennek a filmnek az akciójelenetei a legjobbak közül valók.

6. Pókember: Irány a Pókverzum! (2018)

Ha van olyan film, amely elragadta a közönséget, és a szuperhősfilmek, sőt az animációs filmek egészének úttörőjévé vált, akkor az ez. A történetmesélés és a látvány is monumentálisra sikeredett, és természetesen ez igaz a film lélegzetelállító akciósoraira is. Bár a Pókember: Irány a Pókverzum! díszletei önmagukban is izgalmasak és élvezetesek, szemet gyönyörködtetők azok a képsorok, amelyekben a Prowler  Miles Moralest üldözi a metrón keresztül, majd később New Yorkba, vagy az a jelenet, amelyben a Pókemberek lesből támadnak May néni házában, miközben tönkre is teszik azt. 

A legtöbb más nagy költségvetésű szuperhősfilmhez hasonlóan szinte minden részhez tartozik 1-1 lélegzetelállító Pókember akciójelenetei közül.
Fotó: Warner Universal Pictures / NORTHFOTO/ Warner Universal Pictures

5. Pókember: Nincs hazaút (2021)

Ez a Pókember-film anyagilag a legsikeresebb része a franchise-nak, és zászlóshajó volt abban, hogy az emberek a koronavírus-járvány után visszatérjenek a mozikba. Ez természetsen nagyban köszönhető annak is, hogy a film számos olyan akciójelenetet tartalmaz, amelyet a többi alkotás nem. A Nincs hazaút ugyanis meg tudta lépni a látszólag lehetetlent, és összehozta a korábbi Pókember-franchise gazembereit és Pókjait, lehetőséget adva nekik, hogy minden korábbitól eltérően a képernyőn megmutassák, milyen fából faragták őket. A rajongók kedvencei közé tartozik például a Pókember, aki Sandmannel együtt harcol az újjászületett Electro és a Doctor Octopus  ellen, de minden bizonnyal a legnagyobb kedvenc az a jelenet mindenkinél, amikor a három ikonikus élőszereplős Pókembert először láthatták egyszerre a képernyőn.

4. Pókember (2002)

A Pókember első élőszereplős színházi debütálása óriási jelentőségű volt a filmtörténetben, elsősorban a látványtervező, tehát a látványvilága miatt. Mivel a film egyetlen ellenfele a fenyegető és brutális Zöld Goblin volt, a Pókember harci jelenetei nemcsak izgalmasak, de időnként ijesztőek is. A legikonikusabb jelenet sokak szerint az, amely során a Zöld Goblin bedobja Pókembert egy elhagyott épületbe, majd alaposan átszerkeszti a fizimiskáját.

Pókember
A Pókember élőszereplős színházi debütálása óriási jelentőségű volt a filmtörténetben.
Fotó: MARVEL ENTERPRISES/COLUMBIA PICT / AFP/ MARVEL ENTERPRISES/COLUMBIA PICT

3. Pókember: A pókverzumon át  (2023)

Mintha a Pókember: Irány a Pókverzum nem definiálta volna újra és nem rázta volna meg eléggé a talajt a film alatti térben, a film folytatását sokan mégis az egyik legjobb és vizuálisan leginnovatívabb szuperhősfilmek tartják a mai napig főként talán amiatt a jelenet miatt, amelyben Milesnek harcolnia kell, és el kell menekülnie az egész Póktársadalom elől. Az egy kontra száz harcot The Spot és portálnyitó képességei teszik vizuálisan is egyedülállóvá. 

2. A csodálatos Pókember 2 (2014)

Noha ez az egyik leggyengébb Pókember-film, mégis a legjobb Pókember-akciókat és látványvilágot hozta. Akár arra a jelenetre gondolunk, amikor Parker áll szemben az Electro-val a neonfényben megvilágított Times Square-en, akár szuperintenzív közelharcra az új Zöld Goblinnal: ebben a filmben nincs olyan akciósorozat, amely lenne telitalálat!

1. Pókember 2 (2004)

A Pókember 2 vitathatatlanul minden idők egyik legjobb szuperhősfilmjeként ismert – sokak szerint a Marvel-moziuniverzum legjobb filmjei között van – mind a film hihetetlenül lenyűgöző cselekményének, mind az akciódíszleteknek köszönhetően, amelyek a mai napig elragadtatják a közönséget. Nem véletlen, hogy Sam Raimi második Pókember-filmje díjat nyert vizuális effektusaival. A vonatcsata-jelenete pedig minden tekintetben mestermű és még 20 évesen is a szuperhősmozi diadala marad, köszönhetően a többi időtlen akciósorozatoknak is, az elmúlt évek legjobb akciójelenetei között van a helye.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!