Minden idők legrosszabb filmjei: itt a szégyenlista

Vágólapra másolva!
Vannak rossz filmek és vannak a bűn rossz filmek. És vannak azok, amelyek felkerülnek minden idők legrosszabb filmjei közé. Mutatjuk a szégyenlistát!
Vágólapra másolva!

A Rotten Tomatoes véleményaggregátor oldal alapján mutatjuk be azt a 10 filmet, amelyek "vezetik" a minden idők legrosszabb filmjei szégyenlistát. Érdekesség, hogy a "top10-ben" kilenc 2000 után készült (ezen belül 4 pedig 2010 után), azaz úgy tűnik, a közönség és a kritikusok megengedőbbek a régebbi idők fércműveivel szemben (illetve azokra már kevesebben emlékeznek, így az újabb szavazatok a frissebb rossz filmekre érkeznek).

minden idők legrosszabb filmjei
Minden idők legrosszabb filmjei: egy Oscar-díjas alkotó filmje is felkerült a szégyenlistára, ez a Pinokkió
Fotó: Medusa Distribuzione

Ezek minden idők legrosszabb filmjei

10. A cápa bosszúja (1987)

A magyarországi forgalmazásban a Cápa 4. - A cápa bosszújaként is ismert film a Steven Spielberg 1975-ös mozisikerét meglovagoló (de már Spielberg nélküli) horror-franchize legrosszabb (és a cápás filmek egyik legrosszabb) darabja a B-filmes Joseph Sargent rendezésében. A film tulajdonképpen a Cápa 2. folytatása, borzasztó forgatókönyvvel és rettenetes rendezői megoldásokkal, amin Michael Caine sem tud segíteni, főleg úgy, hogy egyébként a szereplőgárda is csapnivaló színészekből áll. A kritikusok és a közönség egybehangzó véleménye szerint a film egy rosszul kivitelezett, minden feszültséget nélkülöző, logikátlan gagyi.

9. Az utolsó bűntény (2020)

Az Olivier Megaton rendezésében készült Netflixes képregényadaptáció hosszúra nyújtott (149 perc), de kapkodós merénylet a néző ellen, egy végtelenül idegesítő, ordibálva előadott (Michael Pitt és Édgar Ramirez a főszereplők), a műfaj összes kliséjét felvonultató akciófilm, aminél még azt sem lehet eldönteni, hogy az operatőr idegességében, vagy a kínjában röhögve rángatja a kamerát. Címéhez híven a film valóban egy utolsó, aljas bűntény.

8. Add a lóvét, öreganyám! (2003)

Az eredetileg Gold Diggers (azaz aranyásók), illetve Lady Killers az egykor  a magyar forgalmazásban olyan címet kapott, hogy nem csak a megtekintésétől, de még a szinopszis elolvasásától is elriassza a filmekben minimális értelmet és értéket kereső nézőket. A Gary Preisler által rendezett alpári komédiában két, a társadalom peremén vergődő férfi megpróbál kirabolni egy gazdag idős nővérpárt, de rajtavesztenek. A Farelly testvérek vígjátékainak legalsó szintjét megcélzó, de jóval az alatt maradó film humora annyira erőltetett, hogy még afféle titkos bűnös élvezetként sem lehet értékelni, sőt, az amerikai kritikusok és a közönség véleménye szerint ez minden idők egyik legrosszabb vígjátéka.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!