Vágólapra másolva!
A színész-rendező-producer vajon miért mondott le az aranytojást tojó tyúkjáról? Bradley Cooper ugyanis még a kezdetekkor kiszállít a Joker: Kétszemélyes téboly munkálataiból.
Vágólapra másolva!

Dominó-effektust indíthatott el a 49 éves színész-producer távozása a Joker: Kétszemélyes téboly készítői közül. Sokak szerint Bradley Cooper megérezhette, hogy ennek a filmnek nagyon nem kéne elkészülnie, és milyen igaza lett: a Joker úgy néz ki az év legnagyobb bukása lesz Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével. 

Bradley Cooper, Todd Phillips, Joker fil premier, BradleyCooper, ToddPhillips, 2019.,
Bradley Cooper és Todd Phillips hatalmas sikereket ért el együtt, de a Joker: Kétszemélyes tébolyból a színész kiszállt
Fotó: Northfoto

Bradley Cooper a producer, aki lelépett

Elsőre mindenkit meglepett Bradley Cooper döntése, hiszen 2019. legnagyobb sikerének producereként súlyos dollármilliókat kereshetett. Az 55-70 millió dollár közötti költségvetésből készült Joker több mint 1 milliárdot hozott, aminek a nettó nyeresége alsó hangon 350 millió dollár körül volt, amiből Cooper búsásan részesedett. Ilyenkor logikusan azt gondolnánk, ugorjunk neki a második résznek, de Cooper nem így tett. A Collider információ szerint a színész valamit megérezhetett, ugyanis a Joker sikere után megszakította a munkakapcsolatát Todd Phillips rendezővel, akivel a Másnaposok című film óta dolgoztak együtt és számos filmet közösen jegyeztek producerként is. A hírek szerint Cooper nemcsak üzleti, hanem művészi szempontból is nagyon hangsúlyosan beleszólt a Joker készítésébe, ami okozott kisebb feszültségeket az alkotótársával, de a végeredményt tekintve mindegy: a Jokert többek között a legjobb film Oscarjára is jelölték. Közben Cooper hat éve szerződése lejárt a szintén gyártó és forgalmazó Warnerrel, így megalapította a saját produkciós cégét, és elkészítette a szintén számos Oscarra jelölt Maestro filmet, ami a Netflixen látható. Itt azonban még mindig visszaszállhatott volna Bradley a készítésbe, most már a saját cégével, de a sztár megérezte, hogy itt egy nagyon kaotikus film készül, ezért nem kockáztatott. 

Lady Gaga, Joker 2, filmforgatás, LadyGaga, Joker2, Lady Gaga and Joaquin Phoenix, Bradley Cooper
A Joker: Kétszemélyes téboly hatalmas bukta lett
Fotó: TheImageDirect.com

Bradley Cooper a jós: 100 milliós bukta lehet a Joker: Kétszemélyes téboly

Cooper előrelátó volt, ugyanis a Joker: Kétszemélyes téboly katasztrofálisan teljesít. Ahogy a kritikánkban is megjegyeztük, fogalmunk sincs mire költöttek el 200 millió dollárt egy ilyen kusza, és unalmas filmre, amit még Joaquin Pheonix és Lady Gaga sem tudott megmenteni. A gyatra kezdés után a második hétre 81 százalékot estek az amerikai film bevételei, így eddig 165 millió dollárt szedett össze a film. A Variety információ szerint a filmnek legalább 450 millió dollárt kéne összeszednie ahhoz, hogy profitot termeljen, de jelen állás szerint örülhetnek, ha nem lesz 100 millió dollárnál nagyobb a mínuszuk. Ha a Joker: Kétszemélyes téboly továbbra is ilyen rosszul teljesít, akár három-négy héten belül eltűnhet a mozikból. A Warner filmjeit általában a MAX szokta bemutatni, szóval a streaminges premier minden bizonnyal ott várható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!