Elon Musk egy filmből lopta a robotjait?

Vágólapra másolva!
A technika rohamos fejlődésével lassacskán aktuálisak lesznek a korábbi évtizedek utópisztikus és disztópikus sci-fi filmjei. Az Elon Musk neve által fémjelzett Tesla például nemrég humanoid robotokkal, robottaxival és robotfurgonnal is előállt. Ezzel pedig egy húszéves Will Smith-mozi, az Én, a robot rendezőjének figyelmét is felkeltette.
Vágólapra másolva!

Elon Musk nagy eséllyel Isaac Asimov nagy rajongója lehet, ugyanis a Tesla legutóbbi eseményének az orosz-amerikai sci-fi író novelláskötetének, az Én, a robotnak a címére hajazó nevet adott. A „We, Robot”, azaz „Mi, a robotok” névre hallgató projekt keretei között olyan találmányok kerültek a publikum elé, mint a Cybercab (robottaxi) vagy a Robovan (robotfurgon), melyek a közlekedést forradalmasíthatják. Előbbinek az árát is megosztotta a Tesla tulajdonosa, hozzávetőlegesen 11 millió forintba fog majd kerülni ez a kormány és pedálok nélküli jármű. 

Az est főattrakcióját azonban mégis az Optimus névre keresztelt robotok szolgáltatták, akiknek fő feladata a vendégek szórakoztatása volt. Az Optimusokról Musk azt vizionálja, hogy a jövőben majd az emberek mindennapi barátai lehetnek.

Elon Musk Optimus robotja vajon tényleg az ember nagy barátja lesz? (Fotó: ZUMAPRESS.com / © 2024 by ZUMA Press Wire)
Elon Musk Optimus robotja vajon tényleg az ember nagy barátja lesz? (Fotó: ZUMAPRESS.com / © 2024 by ZUMA Press Wire)

Elon Musk talán túl sok sci-fit néz?

A bemutatott találmányokra pedig az internet népe is reagált. Rengeteg poszt született arról, mennyire emlékeztetnek az Én, a robot látványvilágára az Elon Musk által prezentált robotok. Sőt, a 2004-es sci-fi mozi rendezője, Alex Proyas is megszólalt az üggyel kapcsolatban:

Hé, Elon, visszakaphatnám a látványterveimet?

- teszi fel tréfásan a kérdést a direktor.

A rendező X-en posztolt bejegyzésében még egy kollázs is látható, amelyen a Will Smith-film képkockái és a Tesla promóciós képei láthatóak egymás mellett. Proyas, akinek leghíresebb rendezése az 1994-es A holló, egyébként Patreon oldalán osztja meg rendszeresen gondolatait a mesterséges intelligenciáról, a filmiparról, valamint a kettő kapcsolatáról.

A Tesla "We, Robot" eseményének összefoglalóját itt tekinthetik meg:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!