Nicsak, ki beszél! 35 éves lett a nagydumás kisbabánk, aki Bruce Willis hangján szólalt meg

Vágólapra másolva!
A film, ami új lendületet adott John Travolta karrierjének egy totyogó kisbabáról szól. A Nicsak, ki beszél! forgatásán négy baba játszotta Mickey-t.
Vágólapra másolva!

35 éves lett a kedvenc, mindent megmondó csecsemőnk. A Nicsak, ki beszél! John Travolta főszereplésével egy csapásra a világ kedvence lett 1989-ben, és nem csak új lendületet adott a színész befuccsolt karrierjének, de a film azóta is a kábelcsatornák rendszeresen játszott darabja lett. Az egyedül maradt anya kisbabájának belső monológja nemcsak szórakoztató, de néha igazán megható pillanatokat is tartogat, miközben talán új szerelmet és apukát is sikerül találnia a kis Mickey-nek a sofőr James személyében. Kedvenc családi vígjátékunkról számos érdekesség azonban nem ismert, amiket most az évforduló kapcsán összegyűjtöttünk. 

Nicsak ki beszél!,  Nicsakkibeszél!, Kristie Alley,  KristieAlley, John Travolta,  JohnTravolta
A Nicsak, ki beszél! sztárjai (Fotó: AFP)

Érdekességek a Nicsak, ki beszél! című filmről

A film sikerében a gyártó Tristar és Disney sem bízott, mindössze 7 millió dollárt adtak rá. Ennek másik bizonyítéka, hogy októberi bemutatót tervezetek egy jellemzően nyári vagy ünnepi időben játszott családi filmnek. A producerek abban biztak, hogy a film csenben megbukik vagy szolid siker lesz és el is felejthetik. "Pechükre" a film világszerte közel 300 millió dollárt hozott, vagyis a nettó profit legalább 140 millió dollár volt. 

Nicsak ki beszél!,  Nicsakkibeszél!, Kristie Alley,  KristieAlley, John Travolta,  JohnTravolta
John Travolta 5 év után tért vissza a filmmel (Fotó: AFP)

John Travolta utolsó mentsvárként került a projektbe. Az 1983-as Életben maradni bukása után a színész 5 évig alig kapott munkát. Szerencsére a film új lökést adott a karrierjének, de A-listás sztár csak az 1994-es Ponyvaregény után lett. Pedig a producerek nem Travoltát akarták a szerepre, John Stamost leszerződtették, aki végül dobta a projektet. Mel Gibson, Nicolas Cage és Michael Keaton is szóba került a szereppel kapcsoltban. 

John Travolta szerint James figurája hasonlít a legjobban saját magára, így végig karakterben tudott maradni a forgatás alatt. 

A Mollie-t alakító Kirstie Alley saját bevallása szerint beleszeretett John Travoltába a forgatás alatt, de mindketten hűségesek maradtak a párjaikhoz. 

Nicsak ki beszél!,  Nicsakkibeszél!, Kristie Alley,  KristieAlley, John Travolta,  JohnTravolta
A néhai Kirstie Alley beleszeretett a kollégájába (Fotó: AFP)

A kisbaba Mickey hangját az eredeti verzióban Bruce Willis adta. A producereknek volt egy titkos terve, arra az esetre, ha a film nagyon vacak lenne, felvettek Willis-szel néhány felnőtteknek szóló dialógot is, hátha egy korhatáros film formájában jobban eladható lesz a Nicsak, ki beszél! 

Mickey hangját Chevy Chase, Bill Murray, Dan Aykroyd, Steve Martin, és John Candy is szívesen adta volna, de nem sikerült egyeztetni őket. Végül Robin Williams-t találták meg a producerek, de olyan magas gázsit kért, amit nem tudtak kifizetni neki. 

Nicsak ki beszél!,  Nicsakkibeszél!, Kristie Alley,  KristieAlley, John Travolta,  JohnTravolta
Mindenki kedvenc Mickey-je eredetileg Bruce Willis hangján szólalt meg (Fotó: AFP)

Mivel egy baba maximum 4-5 órát forgathat naponta és még akkor is bizonytalan a felvétel sikeressége, ezért Mickey-t négy kisbaba játszotta a filmben. 

Ez a harmadik film, amiben a The Bee Gees Stayin' Alive-ját hallhatjuk, amiben John Travolta szerepel. Végezetül pedig még egy kis érdekesség. A filmből 1991-1992 között Baby talking címmel sorozat is készült, amiben a pályakezdő George Clooney-nak is volt egy kisebb szerepe. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!